A jövő high-tech háztartásán dolgozik a Samsung

A Bespoke termékcsalád legújabb frissítéseiről számolt be a dél-koreai Samsung a Bespoke Life 2023 nevű eseményén. 

Szerencsére a háztartások egyre nagyobb részében kap hangsúlyt a fenntarthatóság, a klímaváltozás és a jelenlegi energiaválság miatt pedig talán minden korábbinál égetőbbé vált a kérdés. A Samsung Bespoke termékcsaládja a fenntarthatóságra és a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt, többek közt a mostanság oly sokat hallott mesterséges intelligenciát is bevetik, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki termékeikből.


A dél-koreai vállalat tovább bővíti az energiatakarékosságra fókuszáló szolgáltatásait, 2023-ban öt új, hamarosan 65 országban elérhető Bespoke készüléket mutatnak be – köztük hűtőszekrényeket, mosógépeket, szárítógépeket, mosogatógépeket és légkondicionálókat, valamint a Samsung Eco fűtési rendszerének, a SmartThings AI Energy Mode továbbfejlesztett változatát is.

A Samsung készülékekben a mikroműanyag-szennyezésre is figyeltek. A korábban bemutatott mosási technológia után, amely akár 54%-kal csökkentheti a ruhákból leváló mikroszálak kibocsátását, a Samsung és a Patagonia összefogott a Less Microfibe szűrő fejlesztése érdekében, amely a mosás során képes a rendszerbe kerülő mikroszálak akár 98%-át is kiszűrni. A vállalat számításai szerint, heti négyszer két kilogramm szennyes mosása esetén a szűrő segítségével évente és személyenként akár 132 grammal csökkenthető a mikroműanyag-kibocsátás – ez körülbelül nyolc 500 ml-es műanyag palacknak felel meg. A Less Microfiber szűrő már kapható Koreában és az Egyesült Királyságban, júliustól pedig világszerte több országban is elérhető lesz.

samsung bespoke
Fotó: Samsung

A Samsung legújabb SmartThings-fejlesztései és a mesterséges intelligencia technológiát ötvöző Bespoke termékek zökkenőmentesen automatizált otthoni élményt nyújtanak. Az eszközök memorizálják a felhasználók szokásait, ezáltal személyre szabott működést biztosítanak életstílusuk és az okosotthon beállításai alapján. Emellett a cég még 2023-ban bevezeti a Bespoke MI mosó- és szárítógépet az Egyesült Államokban és Délkelet-Ázsiában, valamint tovább bővíti ezek személyre szabhatósági lehetőségeit is, hogy minél több ember számára tegye lehetővé az egyéni igényeket kiszolgáló konyha kialakítását.

 Emellett a Samsung a teljes termékcsaládjában tovább fejleszti az összekapcsolhatóságot, valamint több termékkategóriára is kiterjeszti a mesterséges intelligenciát, megnyitva a hiperkapcsolatos otthonok új korszakát.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?