Nem mindenkinek jött be Apple új csodaszemüvege

Nem mindenki van elájulva az Apple új headsetetétől, többek közt a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg is talált benne kivetnivalót. 

Az almás vállalat június 5-én bemutatta sokak által várt, Apple Vision Pro névre keresztelt kevert valóság szemüvegét, amit 3500 dollárért (1.2 millió forint) fognak majd kínálni jövőre. Hogy forradalmat hoz-e az Apple kütyüje, arról még korai lenne beszélni, azonban okkal merülhet fel a kérdés, hogy mit szólnak ehhez a konkurens cégek.


Köztudott, hogy a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg 2021 őszén belengette metaverzum ötletét, a rá következő hónapokban pedig még a csapból is ez folyt, ha az internet jövője került szóba. A hatalmas médiavisszhang és a hangzatos ígéretek mellett azonban hamar kiderült, hogy az elképzelt virtuális világnak nagyobb a füstje, mint a lángja. Habár jó ideig úgy tűnt, hogy a közösségi média-vezér a kudarcok ellenére sem hajlandó átgondolni metaverzummal kapcsolatos terveit, az utóbbi időben sok más céggel egyetememben Zuckerberg is a mesterséges intelligencia felé vette az irányt. Ez persze nem akadályozta meg őt abban, hogy egy vállalati találkozón véleményezze az Apple új virtuális- és kevert valóság szemüvegét, amitől az almás vállalat szerint a munka és a szórakozás világát is átalakíthatja.

A The Verge arról ír, hogy Zuckerberg szerint az Apple Vision Pro semmi olyat nem mutatott, amit a Meta ne valósított volna meg. A techcég vezetője azt is nehezményezte, hogy a bemutatott demón a személy egyedül ül egy kanapén (szerinte nem ez kellene legyen a számítástechnika jövője), emellett az árával kapcsolatban is megjegyezte, hogy a Meta nemrégiben bemutatott Quest 3 headsetje jóval olcsóbb lesz, mintegy hetede (170 ezer forint) a konkurens szemüvegnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?