Megduplázta értékét Elon Musk agyimplantátum-cége

Jelenleg öt milliárd dollárra becsülik Elon Musk Neuralink elnevezésű startupját. 

Elon Musk agyimplantátum vállalkozása, a Neuralink, amelynek értéke közel 2 milliárd dollárra rúgott két évvel ezelőtt, most körülbelül 5 milliárd dollárt ér, miután az elmúlt hónapokban újabb befektetők szálltak be az üzletbe – számolt be a Reuters belső forrásaira hivatkozva egy exkluzív cikkeben. Mindez még azelőtt történt, hogy az amerikai hatóságok május végén engedélyezték, hogy a cég emberekkel is kísérletezzen.


A neurotechnológiai vállalatnak korábban több alkalommal is meggyűlt a baja az állatvédőkkel, a Reuters belső dokumentumokra hivatkozva tavaly decemberben pedig arról írt, hogy a Neuralink munkatársai többször is aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az állatkísérletek alkalmával szükségtelen szenvedést és halált okoztak az állatoknak.

Ugyan messze még az út vége, de Musk szerint a módszer új távlatokat nyithat meg a betegségek gyógyításában, segítségével többek között az is elérhetővé válhat, hogy a mozgássérült emberek a számítógépüket vagy a mobiljukat pusztán a gondolataikkal irányítsák. Legutóbb akkor sikerült komolyabb eredményt felmutatni a cégnek, amikor közzétettek egy videót, amelyen az látható, amint egy majom a gondolataival a MindPong nevű videójátékkal játszik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?