500 éves kőpéniszt találtak a régészek Spanyolországban

A spanyol vár romjainál talált kőpénisz a régészek szerint fenőkőként szolgálhatott. 

A fallikus objektumot egy középkori erőd feltárása során találták Délnyugat-Spanyolországban, ami azért különös, mert az ilyen típusú tárgyak általában az ókorban, és leginkább a Római Birodalomra voltak jellemzők. A római korban talált fallikus szimbólumoknak szerencsét tulajdonítottak, esetleg védelmet reméltek azoktól, a spanyolországi lelet azonban a kutatók szerint egészen más célt szolgált.


Az IFL Science beszámolója szerint a 15 centiméteres kőből faragott pénisz egy fenőkő volt, vagyis élezésre használták, miközben a férfiasságot is hivatott erősíteni. A tárgyat a Torre de Meira romjainál találta meg az Árbore Arqueoloxía régészcsapata, akik immáron három éve kutatnak a helyszínen.

A várat még 1476-ban rombolták le az Irmandiño-felkelés idején, ami a társadalom alsóbb rétegeinek lázadása volt az őket elnyomó nemesség ellen. Miután a Torre de Meira több száz évig romokban hevert, a várat 1976-ban rekonstruálták, melynek alkalmával egy falkomplexumot, egy fegyvertárat, egy árkot és egy őrtornyot sikerült feltárniuk a régészeknek.

Idén februárban egy ókori műpéniszt is találtak a mai Észak-Anglia területén, amelyről kezdetben azt gondolták a kutatók, hogy egy mozsártörő, később azonban arra jutottak, hogy a szóban forgó tárgy mindegy bizonnyal egy ókori szexuális segédeszköz lehet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?