Felszállt a világ első repülő csészealja – Videó

 A lenyűgöző felvételen az látható, amint a repülő csészealj egy tó felett repül Sencsenben. 

Álom vagy valóság? Bizony valóság: a kínai UFO Flying Saucer Technology csapata elkészítette a világ első, embereknek szánt repülő csészealját, amely függőlegesen száll fel és landol, akárcsak az idegen eredetű jármű. A futurisztikus gépezet kétéltű, vagyis szárazföldön és vízen is képes haladni.


A Daily Mail beszámolója szerint az ufó alakú jármű több mint három évnyi kutatás és fejlesztés eredményeképp született meg. A jármű jelenlegi prototípusa maximum 15 percig képes a levegőben maradni, maximális sebessége 50 km/óra, és akár 200 méteres magasságig is képes felemelkedni.

Az kétségtelen, hogy amióta vannak repülők, azóta ábrándozik az emberiség arról, hogy mi lenne, ha repülő autók is léteznének. Bármilyen meglepően hangzik is, már a huszadik század elején, a repülőzés és az autógyártás kezdeti időszakában is próbálkoztak olyan autók kifejlesztésével, amelyek repülni is képesek, az elmúlt időszakban pedig több komolyabb előrelépés is történt ezen a területen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?