A Panasonic az ördöggel cimborál

A vállalat bemutatta új tévéit, köztük a bitang csúcsmodellt, és kiderült, hogy döbbenetes megállapodást kötött az egyik legnagyobb játékfejlesztővel.

Már elmúltak azok az idők, amikor a Panasonic egyike volt a világ legnagyobb, legbefolyásosabb tv gyártóinak. A konszern az elmúlt években már csak Japánra, és Európára, azon belül is a gazdag nyugati és északi részekre fókuszál termékeivel.


Panasonic tv

Első sorban a nagy tudású és drága modelleket tömörítő felső kategóriára koncentrálnak, amit az igényes vásárlók honorálnak is, hiszen ebben a ligában az éllovasok közé tartoznak a már említett régiókban. A vállalat továbbra is irgalmatlan sokat költ fejlesztésre, úgyhogy nagyon örültünk, amikor élőben nézhettük meg az új televíziókat a hivatalos németországi bemutatón, ahol egyébként ismertették a konszern stratégiáját is.

Film + játék

A cég az elmúlt években szorosan együttműködött hollywoodi mágusokkal annak érdekében, hogy a lehető legjobb képminőséget érjék el. Olyan technológiákat, funkciókat fejlesztettek ki, amelyek a filmrajongók igényeinek kielégítését szolgálták. Ezzel nem szakítanak a jövőben sem, viszont a film mellé beemelnek egy másik fontos területet is. Ez pedig a játékos iparág, azaz a nagyobb tudású Panasonic tévéknél arra is maximálisan törekszenek, hogy a játékosok se panaszkodhassanak.

Panasonic oled
Filmes gurukkal együtt fejlesztik a Panasonic tévéket

Ennek érdekében az idei modelleknél már megjelent a FreeSync, G-Sync támogatás, az input lag minden korábbinál alacsony, kifejezetten gamereknek szánt hangmódok bukkantak fel, és létre hoztak egy olyan speciális kezelőfelületet, ahol minden egyes fontos beállítás és funkció azonnal elérhető. Ez nem minden, ugyanis az is kiderült, hogy a Panasonic történelmi megállapodást kötött az Activision Blizzard céggel, amely jelenleg a világ egyik legnagyobb, legbefolyásosabb stúdiója-kiadója.

diablo IV
A Panasonic a Diablo hivatalos partnere

Már most együtt dolgoznak a tévék fejlesztésén, hogy még jobban passzoljanak a gamerek igényeihez, és ez az együttműködés értelemszerűen a jövőben is folytatódik majd. Sőt, a Panasonic lett a napokban megjelent, az egész világot letaroló Diablo IV játék hivatalos tévészállítója. Ez pedig azt sugallja, hogy a holding némiképp meglepő módon ismét teljes erővel fordul a televíziós iparág irányába, és újult erővel próbálja meghódítani ezt a szektort, ami szuper hír!

Gyilkos OLED

Mindez persze semmit sem érne, ha maguk a készülékek bénák lennének, de hát erről nyilván szó nincs. Az új csúcstévé a Panasonic MZ2000 megkapta az LG Display legjobb, mikrolencsés OLED paneljét, amely minden korábbinál nagyobb fényerőt produkál.

panasonic oled
A kép minősége nagyon király

Ennek köszönhetően egyrészt a világos, napfényes szobákban is szuper marad a kép, másrészt pedig a HDR anyagok megjelenítése a megszokottnál sokkal-sokkal látványosabb. A maximális képfrissítési ráta természetesen 120 Hz, adott a már említett G-Sync és FreeSync támogatás is. Láttuk élőben több forrással is, és valami félelmetesen jó a képe: A színek gyönyörűek, a mozgásmegjelenítés hibátlan, a Technics mérnökei által tervezett hangrendszer, pedig szuper megszólalást produkál. Nincs mese, ez a tv gyilkolni fog!tévék

A többi új OLED készülék is nagyon királytigris, de az MZ2000 azért egy más szint. A Panasonic az eseményen bemutatta LCD televízióit is, de hát ezektől annyira nem voltam elhalva. E téren a vállalat nem tud extrát nyújtani a riválisokhoz képest, igaz nem is nagyon akar.

Előrukkoltak ugyan az első Mini LED háttérvilágítású kvantumpontos QLED televíziójukkal, de ezt csak ilyen kötelező gyakorlatnak éreztem. A riválisaik ezen már évek óta túl vannak, és például a Samsung hasonló televíziói képminőség terén szerintem jobbak, mint a Panasonic ilyen modellje.

Út a csúcsra?

A lényeg az, hogy a Panasonic a csúcstévék szegmensében továbbra is irtózatosan erős. Az MZ2000 konkrétan a világ egyik legjobb tévéje jelenleg, és úgy általában továbbra is nagyon szimpatikus, amit a cég képvisel. Nincsenek parasztvakító hülyeségek, nincsen csicsás dizájn, felesleges extrák, a fókusz a kép- és hangminőségen van. Egy tv esetében pedig még mindig ez a lényeg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?