A Panasonic befejezi a tv gyártást

A cég becsukja üzemét, de a fejlesztés folytatja, lesznek új modellek, de azok már bérgyártásban készülnek. A Panasonic tv készülékeket más szereli majd össze. 

A Panasonic életében már régóta nem játszanak olyan fontos szerepet a tévék, mint korábban. De az tény, hogy a gyártó, főleg a felső kategóriában, komoly energiákat fókuszált továbbra a fejlesztésre, aminek köszönhetően évről-évre elő tudtak állni figyelemre méltó OLED tévékkel, amelyek a világ legjobb készülékei közé tartoztak.


panasonic tv

Az alsóbb kategóriás modellek gyártását már korábban kiszervezték, azaz más konszernek gyártóüzemeiben szerelik össze a modelleket, amelyekben a komponensek jó része is külső partnertől származik. A cég pedig most azt jelentette be, hogy a magasabb kategóriás készülékek saját gyártását is beszünteti, és bezárja csehországi üzemét. Ez nem jelenti azt, hogy a Panasonic tévék eltűnnek majd, hiszen a fejlesztéseket folytatják, csak hát mások, máshol építik majd azokat össze.

A pletykák szerint a TCL veszi át ezt a feladatot, amly kínai cégnek vannak összeszerelő üzemei Európában, ahol már eddig is számos más cégnek készítenek televíziókat. A Panasonic tv gyártás ezzel tehát véget ér, az iparág egy fontos fejezete lezárul.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?