Szerinted lehetséges, hogy a magyarok nyugdíjba küldik a fűnyíróikat?

Az egyik leginnovatívabb cég, a Husqvarna szerint hazánkban is sokan fordulnak majd a robotok felé.

funyiro


Magyarországon a fűnyírás nemzeti sport! Az emberek 88 százalékánál van a családban hagyományos, kézi erővel mozgatott, elektromos vagy benzines fűnyíró. Azonban mindez megváltozhat, legalábbis erre jutott az egyik legerősebb, leginnovatívabb, kerti eszközöket forgalmazó gyártó, a Husqvarna.

A cég szerint ugyanis nálunk is egyre népszerűbbé válnak a jövőben a Skandináviában, és a gazdagabb nyugati országokban már rém elterjedtnek számító robotfűnyírók. E modellek számos előnyt kínálnak, például nem csapnak zajt, és teljesen maguktól képesek elvégezni a munkát, amivel egy csom csomó időt megpsórolhatnak gazdáiknak.husqvarna robot

A cég fejlett masinái a hét szinte minden napján dolgoznak néhány órát, és csak olyan kevés, 1-2 mm füvet vágnak le, hogy nem is keletkezik egyszerre soha számottevő zöldhulladék. A nyesedék pedig lehull a földre, ahol hamar komposztálódik, tehát nem is kell vele törődni.

Akarják a magyarok?

Az évtizedek óta az iparágban tevékenykedő vállalat végzett egy felmérést a magyarok körében, amelyből kiderült, hogy honfitársaink százaléka rendelkezik saját kerttel, a többség pedig maga végzi a kert körüli teendőket. 10-ből 9-en tesznek így, és mindössze 7 százalék veszi igénybe bizonyos esetekben szakember segítségét.husqvarna fűnyíró

A kutatásuk arra is rávilágított, hogy mindössze 1 százalék rendelkezik robotfűnyíróval, viszont a válaszadók 63 százaléka kipróbálná az ilyen masinákat. Az érdeklődés tehát megvan, viszont nagyon le vagyunk maradva. A vállalattól kapott információk értelmében viszont az elmúlt években jelentősen megnőtt az ilyen típusú készülékek iránt. Tavaly már közel 1,5 milliárd forint értékben adtak el ilyen szerkezeteket, úgy, hogy 6 éve még csak 170 millió forint volt ez az érték.

Segít a szakértő

Volonics Zoltán, a Husqvarna értékesítési vezetője azt mondta el az új modelleket bemutató eseményen, hogy a Husqvarna tavaly több mint kétezer robotfűnyírót adott el, amelyekhez garantálta a szakértők segítségét: csak a terep felmérését követően ajánlanak modellt a felhasználóknak és segítenek a készülék pontos beprogramozásában, valamint a határolóvezetékek elhelyezésében, hogy a robotfűnyíró zavartalanul működhessen.

volonics zoltán
Volonics Zoltán, Husqvarna

 

Van választék

A kerti szakértőnek számító svéd konszern kínálatában jelenleg 15 robotfűnyíró található meg. Ennek köszönhetően pedig mindenki találhat az igényeinek megfelelő darabot. Akadnak olyan modellek, amin az emelkedőn is felvágtatnak, és a biztonságra is odafigyeltek, hiszen fejlett lopásgátló megoldásokkal látták el a termékeket.husqvarna fűnyíró

Viszont az is tény, hogy nem filléres darabokról van szó, de ennek ellenére a cég munkatársai jó esélyt látnak rá, hogy nálunk is komoly karriert futnak be a robotfűnyírók, nyugdíjba küldve hagyományos rokonaikat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?