Nokia G42 5G: csináld magad 5G-vel!

A gyártó szerint a Nokia G42 5G egy olyan, az ötödik generációs technológiával is megbirkózó készülék, amit a felhasználó odahaza is meg tud javítani. 

A HMD Global az év elején dobta piacra a Nokia G22-t, amely egy olyan telefon, ami nem csupán olcsó, de odahaza is javítható. A G42 5G ezt az irányelvet viszi tovább, hiszen ugyanígy hozzányúlhatunk a konyhaasztal felett, csak ő már a nevéből is sejthetően az 5G-t is ismeri.  A házibarkácshoz a gyártó az  iFixittel együttműködve biztosít útmutatókat és alkatrészeket. A jelenlegi információk szerint saját kezűleg lesz cserélhető a kijelző, az akkumulátor, a töltőcsatlakozó, és a hátlap. Nem szabad azonban azt remélni, hogy egy 3310-hez hasonlatos – lepattintom a hátlapot, kiveszem az akkumulátort, beteszem a másikat, visszarakom a hátlapot – szerelési egyszerűségről van szó, mert kell hozzá szerszám.


Kép: HMD Global

Habár itt most nem feltétlen a hardveres kínálat a lényeg, de azért említsük meg, hogy mi lakik a burkolat alatt. Van ott egy Snapdragon 480 Plus 5G chipset, kiviteltől függően 4 vagy 6GB RAM, 128 GB bővíthető tárhely, 6,56 hüvelykes, 90Hz-es LCD kijelző (Gorilla Glass 3-mal) és egy 5000 mAh-s akkumulátor. Ezt – amennyiben elfáradna –  20W-os vezetékes töltési sebességgel tudjuk visszahozni az életbe és a munkába. Ügyetlenebbeknek fontos lehet, hogy IP 52-t is tud a készülék, tehát ha véletlen egy kerti sütögetés közben ráfröccsen a közepesen dús ásványvíz, nem kell tőle érzékeny búcsút venni. Van még rajta hármas hátsó kamerarendszer, amely egy 50 megapixeles fő kamerát és egy pár 2 megapixeles érzékelőt (makró és mélységérzékelő) tartalmaz.

Az előlapon egy 8 megapixeles kamera áll rendelkezésre a megszállott szelfisek számára. A G42 5G Európában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban lesz kapható. A készülék So Purple és So Grey színváltozatokban érkezik majd. A HMD szerint a 6GB/128GB-os főmodell 199 dollárért, 249 euróért (bő 90ezer forint) és 199 fontért lesz kapható. Néhány európai országban egy 4GB/128GB-os modell is elérhető lesz, de erre a változatra vonatkozóan nem érkeztek hírek az áráról.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?