Egyre erősödik az 5G-ellenesség Európában

Úgy tűnik, az ember alaptulajdonsága, hogy minden ismeretlen dolgot veszélyesnek és rombolónak gondol. Itt, Európában is. 

Tizenöt főváros közös gondolata az EU Bizottsága felé, hogy az egyre növekvő 5G-ellenesség gátolja a digitális ambíciókat Európában. A csoport a múlt hét végén levelet küldött Margrethe Vestager és Věra Jourová bizottsági alelnököknek, valamint Thierry Breton digitális biztosnak. A levelet Lengyelország kezdeményezte, és azt Ausztria, Bulgária, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Ciprus, Észtország, Finnország, Görögország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Portugália, Szlovákia, Finnország, Lettország, Luxemburg, Svédország és Horvátország is támogatta. Az iparági csoportok az év elején arra figyelmeztettek, hogy az 5G bevezetése ellen tiltakozó csoportok részéről egyre nagyobb lesz az ellenállás, sőt támadások is előfordulhatnak, például gyújtogatás és távközlési vállalatok helyszíni munkatársainak zaklatása.


európában
Kép: Coda Story

Fontos adat, hogy a 27 uniós ország közül eddig 10-ben volt már gyújtogatás. A GSMA távközlési csoport szerint világviszonylatban eddig 18 országban összesen 221 gyújtogatás történt. A legtöbb ilyet az Egyesült Királyság ötödik generációs berendezései szenvedték el, mivel náluk 87 eset volt. Második helyen Franciaország áll ötvennel, míg a nem túl megtisztelő harmadik helyet Hollandia birtokolja harminc darab tüzeskedéssel. Jó tudni, hogy az első három helyet Európában található ország viszi. Az 5G elleni fokozódó ellenérzéseknek kiváló felülete a közösségi média, hiszen azon remekül terjeszthető, hogy a koronavírus elleni oltással egy chipet ültettek belénk, amit majd majd az 5G segítségével fog aktiválni Bill Gates, hogy átvegye a hatalmat a bolygó felett. Méghozzá ördögien gonosz kacaj kíséretében. Eddig egyébként semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy az 5G bármiféle negatív hatással lenne az emberi létre, de azt is el kell mondani, hogy hosszú távú vizsgálatok eddig nem történtek.

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?