Lewes lakói leginkább látni sem szeretnék az 5G-oszlopot

Lewes polgárai szerint a 18 méteres 5G-oszlop annyira tájidegen, hogy „kitakarja” még a várat is. 

Létezik Angliában, East Sussex megyében egy Lewes nevezetű város, aminek lakói nem igazán nézik jó szemmel, hogy településükön egy 18 méteres 5G-oszlop magasodik az épületek fölé, ráadásul szerintük rendkívül tájidegen módon. Hozzá kell tenni, az oszlop nem most került oda, azt tavaly októberben telepítette a Three nevű távközlési vállalat.


Lewes
Kép: The Argus

A város kerületi tanácsa a helyzettel kapcsolatban elmondta, minden rendelkezésükre álló jogkört felhasználnak, hogy az építményt eltávolítsák. Az sem tetszik a helyieknek, hogy az oszlop mindössze néhány méterre van az iskolától és az óvodától, ráadásul a South Down Nemzeti Park egyik védett panorámájának közepén. Nicky Blackweell tanácsos szerint mindenhonnan látható, és sokkal feltűnőbb, mint a Lewes érdekességének számító vár.

lewes
Kép: The Argus

Kevin West főtanácsos igyekszik tisztázni, részükről nem azért aggályos ez az egész, mert félnének az 5G-től, hanem azért, mert szerintük az építmény nem felel meg azoknak a feltételeknek, amelyekre az építési engedély szól. Fontos megemlíteni azt is, hogy a Three, mint az oszlop tulajdonosa, igyekszik együttműködőnek bizonyulni, és vizsgálja azokat a lehetőségeket, amikkel enyhíteni lehetne a kialakult helyzeten. Persze mindez időbe tart, hiszen az ügyintézés nem megy egyik napról a másikra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?