A Netflix jelszavas leszámolása sikeres ugyan, de valójában semmit nem hozott

A Netflix azzal, hogy megsemmisítette a fizetés nélküli jelszómegosztás intézményét, több millió előfizetőt szerzett, de mindez egyáltalán nem nevezhető sikersztorinak. 

A streaming-szolgáltató azzal, hogy kicsinálta az illegális jelszómegosztás jelenségét, hatalmasat fordított az előfizetői számának alakulásában. Tavaly ugyanis 970 ezren döntöttek úgy, hogy immár elég Netflix tartalmat fogyasztottak, és megszüntették előfizetésüket. A megosztás szigorítását követően azonban a vállalat a második negyedévben 5,9 millió új taggal gazdagodott, ami nem egy elhanyagolható szám. Csakhogy, a befektetőket nem az érdekli, hogy mennyivel lett többen a filmnéző közönség, hanem az, hogy a részvényeik miként állnak, márpedig ebben nem igazán jeleskedik a cég.


netflix

Ugyanis a szerdai zárás után azt lehetett látni, hogy az árfolyam 5 százalékot esett, aminek oka, hogy a második negyedéves bevételek emelkedtek ugyan 3 százalékkal, de az így befolyt 8,19 milliárd dollár elmarad a korábban várt 8,3 milliárdtól. A vállalat ettől függetlenül bizakodó, mert úgy számol, hogy 8,5 milliárdos bevételt fog elérni a harmadik negyedévben, ami 7 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?