Egymás kezébe csapott az Intel és az Ericcson

Az együttműködés az Intel és az Ericsson számára is win-win szituációnak tűnik. 

Az Intel közölte, hogy a svéd távközlési céggel, az Ericssonnal együttműködve egyedi chipet készít az Ericsson 5G hálózati eszközeihez, méghozzá az Intel által alkalmazható legfejlettebb gyártási technológia felhasználásával. A leginkább processzorairól ismert vállalat számára meglehetősen jól jön ez a meló, hiszen kissé meglassult egy ideje. Ugyanis a legkisebb és leghatékonyabb félvezetők gyártása terén elvesztette vezető pozícióját az olyan riválisokkal szemben, mint amilyen például a Taiwan Semiconductor Manufacturing.


intel
Kép: Intel

Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger 2021-ben bejelentett tervének egyik kulcseleme, hogy visszaszerezze ezt a vezetést és olyan pályára állítsa a céget, amely a jövőre nézve visszahozza azt az elismertséget, amit a név korábban kiérdemelt. Az új Ericsson chip az Intel „18A” gyártási technológiáját fogja használni, és ez az első olyan külső ügyfelektől származó chipek közé tartozik, amelyekben ezt a technológiát alkalmazza. A két vállalat nem közölt részleteket, így nem lehet tudni, hogy a chip mikor kerül a piacra. De ha kicsit visszagondolunk, hogy az Intel korábban mit is mondott, akkor eszünkbe juthat, hogy a 18A bevezetését a vállalat 2025-ben tervezi bevezetni.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?