Odavernek élőben a Samsung új hajlítható telefonjai – Koreában próbáltuk ki őket

Megnéztük működés közben az új Galaxy Z Fold5 és Galaxy Z Flip5 mobilokat – ezek az első benyomásaink.

samsung Galaxy z Fold5


Mi is megírtuk, hogy a Samsung új csúcstelefonokkal robbantott a nyár közepén, hiszen megérkeztek az új Galaxy Z Fold5 és Galaxy Z Flip5 modellek. Kiutaztunk Szöulba, hogy működés közben nézhessük meg a vállalat új vezérbikáit. Jöjjenek a benyomásaink!
De mindennek előtt egy kis érdekesség: A Fold és a Flip korábbi változatai iszonyat népszerűek a Samsung hazájában. Egy rakat ilyen terméket láttunk az embereknél a kajáldákban, presszókban, szupermarketekben, tömegközlekedési eszközök vagy az utcán. Szóval a hajlítható képernyőjű mobilok áttörése megtörtént, legalábbis hazai pályán, Dél-Koreában.

samsung Galaxy z Fold5
Samsung Galaxy Z Fold5 és Samsung Galaxy Z Flip5

Nem csoda, hogy a cég nagyon bízik ezekben a modellekben, pláne, hogy ezen a területen a Samsung jelenleg abszolút piacvezető. A cég pedig érezhetően törekszik arra, hogy megtartsa, vagy ha lehet erősítse pozícióit.

Samsung Galaxy Z Fold5

A nagy testvér, a kis tabletté kihajtható Fold legújabb verziójával szerintünk minden korábbinál messzebbre jutott. Az új modell már teljesen hézagmentesen csukható össze. A régebbi változatoknál vékonyabb ennek köszönhetően, és azoknál strapabíróbb is.

samsung Galaxy z Fold5

Ennek köszönhetően kényelmesebben hordozható, a fogása is kényelmes, és mindent összevetve felhasználóbarátabb. A hajlítható képernyő továbbra is iszonyatosan menőn néz ki, és ez már önmagában elég ahhoz, hogy kiemelje e készülékeket a gigantikus terméközönből.A kép minősége szemre kiváló, és ha kapunk tesztpéldányt, akkor meg is fogjuk mérni, hogy a számok, adatok mit mutatnak erről. Mindenesetre amit láttunk, annak alapján a fényerő megfelelő, a részletesség kiváló és a mozgások visszaadása is pazar.

samsung Galaxy z Fold5

Kihajtogatott állapotában a nagy képernyő akár munkavégzésre is alkalmassá teszi a filmezés és a játék mellett. Erre a vonalra a Samsung is keményen ráfeküdt, hogy előrukkoltak néhány olyan hasznos szoftverrel, amelyet kifejezetten erre, a megszokottnál nagyobb képernyőre optimalizáltak. Ezeket megmutogatták röviden a cég munkatársai, és nagyon meggyőzőnek tűnt, amit láttunk. A hardver egyébként papíron erősnek tűnik, a nagy felbontású filmek, játékok is szépen futottak, de a pontos teljesítmény majd csak a későbbi méréseink során fog kiderülni.

Samsung Galaxy Z Flip5

A kagylótelefon, a Flip komoly frissítést kapott. A másodlagos kijelzőjét ugyanis a korábbinál sokkal nagyobbra növelték. Így már kinyitott állapotban elfoglalja a hátlap felét, ha pedig összecsukjuk, akkor értelemszerűen az egészet. Ez pedig egyrészt hasznos, másrészt pedig kegyetlen jól néz ki, és ez egy ilyen modell esetében igen nagy jelentőséggel bír. A Flip ugyanis mindig is egy kifejezetten trendi, figyelemfelkeltő készülék volt.Galaxy Z Flip5

A rövid próba során kiderült, hogy a termék fogása is komfortos, kényelmesen hordozható, kompakt, ami sokak számára teheti vonzóvá. A teljesítmény és a kép minősége is remeknek tűnt, szóval nagyon úgy fest, hogy a Flip is kiváló készülék.

Samsung Flip
Samsung Galaxy Z Flip5

Mindenesetre nekünk mindkét modell nagyon tetszett az első benyomások alapján. A Samsung tudott előre lépni, és tovább sikerült javítani a termékeken. Ez pedig elég lehet a sikerhez, hiszen a nagy vetélytársak tovább töketlenkednek ezen a területen. Vagy nincs egyáltalán hajtogatható telefonjuk, vagy csak kevés van belőlük, esetleg az áruk szívszaggató. Látva az új Galaxy Z Fold5 és Galaxy Z Flip5 telefonokat, csak azt lehet mondani, hogy jó eséllyel továbbra is megmarad a dél-koreai vállalat előnye ebben a szektorban.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?