A Samsung szerint az összehajtható mobilok lenyomják a hagyományos csúcskészülékeket

A Samsung arra számít, hogy 2025-re a Galaxy Z széria túlszárnyalja eladásokban a Galaxy S sorozatot. 

Nem titok, hogy a Samsung majdnem teljes egészében uralja az összehajtható mobilok piacát, ezen belül is a Galaxy Z Flip modelleket viszik csak igazán. A gyártó nemrég azt mondta, hogy várakozásai szerint a Galaxy Z széria eladásai 3 éven belül felülmúlják a Galaxy S széria eladásait.


A prémium mobilok eladásai ugyan visszaestek, de állítólag az összehajtható mobiloké nem. TM Roh, a Samsung mobilos üzletágának elnöke szerint a Samsung prémium mobilos eladásainak több mint 50 százalékát pedig már ezek adják majd.

2020-ról 2021-re 309 százalékot nőtt ez a kategória az Omdia adatai alapján, 9 milliósra duzzadva. Ebből 7,1 millió volt a Galaxy Z Flip 3 és Galaxy Z Fold 3. Az idei első három hónap még 1 millió darab eladását hozta. Az első negyedévben az eladott ilyen készülékek fele Galaxy Z Flip 3 volt. Slágermobil persze csak akkor lesz ezekből, ha elérhetőbb árú. Középkategóriás modellek is érkeznek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?