Most érdemes az angol műholdiparban sertepertélni

Az angol vállalkozások akár 160 millió fontnyi támogatást is kaphatnak annak érdekében, hogy sokaknak legyen egy jó kis műholdas 5G-s elérhetősége.  

Michelle Donelan tudományos és technológiai miniszter bejelentette, az 5G és a szélessávú lefedettség forradalmasításán dolgozó brit innovátorok az Egyesült Királyság minden szegletében akár 160 millió fontot is kaphatnak a csúcstechnológiájú műholdak következő generációját biztosító programból. Az alacsony Föld körüli pályán keringő (LEO) műholdak létfontosságú jelentőségüket Oroszország ukrajnai inváziója során is bebizonyították, amikor a legnehezebb körülmények között is folyamatos és megbízható összeköttetést nyújtottak.


angol
Kép: VolP Review

A program az egyre növekvő angol műholdiparra épülne azáltal, hogy a brit kutatóknak és vállalkozásoknak komoly támogatást nyújtana az új konstellációk fejlesztéséhez. Ez magában foglalná az intelligensebb műholdak jobb hardverrel történő támogatását, a mesterséges intelligencia felhasználását az adatátvitel gyorsabbá tételére, valamint a műholdak összekapcsolását a jobb elérhetőség érdekében. Mindezek révén világszerte milliárdokat kiszolgáló, összekapcsolt hálózatok jönnének létre. A fejlesztés az ország eddigi legjelentősebb beruházását jelentené a műholdas kommunikáció terén, felszabadítva azt a potenciált, hogy a műholdas ipar globális óriásává váljon, miközben több száz magasan képzett munkaerőt igénylő munkahelyet teremtene, és ezzel a gazdaság növekedésének lendületet adna.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?