Napi két órában maximalizálná a gyerekek mobilhasználatát Kína

Egy új szabálytervezet napi kétórában korlátozná a 18 éven aluliak mobilhasználatát Kínában. 

Az online teret szabályozó Kínai Kibertér Felügyelet olyan „üzemmód” bevezetését tervezgeti, amely megakadályozná, hogy a kiskorúak este 10 óra és reggel 6 óra között elérjék a legtöbb internetes alkalmazást a mobil eszközeiken  – írja a Reuters. Ebben az időszakban csak a fiatalkorúak fizikai és szellemi fejlődését elősegítő alkalmazások lennek elérhetőek számunkra, de egyelőre még nem tudni, hogy pontosan melyek volnának azok.


A javaslat szerint a 16 és 18 év közötti felhasználóknak napi két órát, a 8 és 16 év közötti gyermekeknek egy órát, míg a nyolc év alattiaknak mindössze 8 perc mobilhasználatot engedélyeznének.

A hatóság a túlzott online jelenlétre válaszul dolgozta ki ezt a javaslatot, mivel a mértéktelen képernyőbámulás rövid látást okozhat, valamint az iskolai teljesítényre is negatív hatással lehet.

kína mobilhasználat gyerekek
Fotó: Getty Images

A kínai szigor már korábban lecsapott a gyerekek játékidejére. Először csak azt szabályozták, hogy este 10 után már tilos legyen a videójáték, végül úgy döntöttek, hogy a 18 év alattiak heti három óránál nem tölthetnek többet gamerkedéssel. 2018-ban azonban talán még ennél is tovább ment a pekingi vezetés: majdnem kilenc hónapra betiltották az új videójátékok árusítását.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?