Csetelnél egyet Jézussal? Semmi akadálya!

A ChatGPT-től a különféle virtuális barátnőkig számos érdekes chatbot jelent meg az elmúlt időszakban, de a Text With Jesus nevű alkalmazásnál bizarrabbat aligha találunk. 

Egészen elképesztő, hogy napjaink kommunikációs chatbotjai mire képesek, nem csoda, ha rengetegen találgatják, mit jelent ez a munkahelyekre vagy épp az oktatásra nézve. Nem ritka, hogy egy program egy már elhunyt személy személyiségét, hangját és kinézetét is képes felvenni: a Text With Jesus például azért jött létre, hogy a felhasználók Jézussal beszélgethessenek – vagy épp Máriával, Józseffel, Péterrel és Mátéval, ha úgy támad kedvük.


Az alkalmazás mögött álló cég, a Catloaf Software szerint a chatbotot a Biblia elfogadott változataival tréningezték, beleértve a Jakab király Bibliáját, az Új Nemzetközi Verziót és a Biblia kortárs angol nyelvű változatát – írja a Daily Mail. A hivatalos leírás szerint a mesterséges intelligencia által vezérelt alkalmazás célja az önreflexióra való bátorítás, a vallási szövegek megértésének elmélyítése, valamint a hitről szóló beszélgetések ösztönzése.

Például arra a kérdésre, hogyan lehetek kedves a munkatársaimmal, a Daily Mail beszámolója szerint a chatbot a következő választ adta: „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták.”. (Máté 7:12)

jézus chatbot
Fotó: Freepik

Habár az alkalmazás ingyenes, a fejlesztők azokra is gondoltak, akik inkább a Sátánnal csevegnének – ők ezt azonban csak havi 2,99 dollár ellenében tehetik meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?