Az Atari bejelentette a legmenőbb retro konzolt, amit eddig láttunk

A cég bejelentette, hogy Atari 2600 Plus néven november 17-én piacra dobja legismertebb konzoljának új verzióját. Az előrendelések már el is indultak.

Az Atari 2600 Plus az eredeti játékkonzol teljesen működőképes, 80 százalékos méretarányú, HDMI-kimenetű változata lesz, amelyhez egy 10 az 1-ben játékkazettát is mellékelnek.


Az igazi királyság viszont az, hogy ez a konzol az eredeti, 2600-as és a későbbi 7800-as játékkazettákat is támogatja majd, és az eredeti joystick és paddle kontrollerekkel is működni fog!!!

Azon kívül, hogy a 2600 Plus egy kicsit kisebb, és HDMI és USB-C portokat kap, nagyrészt változatlan marad. Az előlapon egy fa burkolatú csík látható majd, amelyen egy világító Atari-logó dobogtatja meg a szíveket, míg a kazettafoglalat mellett négy kapcsoló helyezkedik el. A vállalat szerint a kazettafoglalat egy kicsit nagyobb lesz, hogy könnyebb legyen behelyezni a kazettákat. A hátoldalon a HDMI és az USB-C kimenetek mellett két soros portot találunk, mint amilyeneket az eredeti rendszeren is használtak.

Íme egy videó néhány szép közeli felvétel a rendszerről:

Az Atari 2600 Plus-t egy Rockchip 3128 SoC hajtja majd, Ez egy alacsony fogyasztású négymagos chip, amely már ugyan nem mai csirke, de bőven elegendőnek kell lennie a régi Atari játékok futtatásához, hogy újra élvezhessük gyermekkoruk kedvenc játékeit. Természetesen azokat a Mr. Run and Jump cartridge-et is támogatja, amelyet a cég az év elején adott ki a 2600-ashoz. Ha további kontrollereket szeretnénk hozzáadni, a cég a CX40 Plus joystickot és a CX30 Plus replika paddle kontrollert is árulja.

Az vállalat nem először próbálja kihasználni a nosztalgia-kártyát, amelyet a Nintendo a NES Classic-kal is kijátszott már. Biztos sokan emlékszünk, hogy 2021-ben adta ki a meghökkentő Atari VCS-t – egy kombinált konzolt és TV streaming boxot – egy Xbox Series S áráért. De a kedvezőbb ár és a több száz régi játékkazettával való kompatibilitás valószínűleg nagyobb esélyt ad ennek az újdonságnak. A rossz hír viszont, hogy hiába lapul a zsebünkben a konzol 130 dolláros ára, azért az előrendeléshez egyelőre szükségünk lesz egy amerikai haverre is….

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?