Anglia a háborús múltba viszi a biztonságos jövőt

Anglia a második világháborút megfordító kódfejtő központban ad otthont a mesterséges intelligencia csúcstalálkozónak. 

Anglia novemberben a második világháborús kódtörők régi „otthonában” rendez globális csúcstalálkozót a mesterséges intelligenciához köthető biztonsági kérdésekkel kapcsolatban, mivel Rishi Sunak miniszterelnök szerint Nagy-Britannia globális vezető szerepet tölt be a gyorsan fejlődő technológia biztonságának védelmében. A helyszín tehát a Bletchley Park, ahol Alan Turing matematikus feltörte a náci Németország Enigma-kódját. A rendezvényen a technológiai vállalatok vezetői, kormányzati tisztviselők és tudósok találkoznak majd, hogy megvizsgálják a mesterséges intelligencia kockázatait, és megvitassák, hogyan lehet azokat csökkenteni, biztonságosan üzemeltetni.


anglia
A gép, ami rengeteg borsot tört a náci németek orra alá – Kép: Brilliant

Egy neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő szerint a csúcstalálkozón valószínűleg olyan kérdéseket is érinteni fognak, mint például miként lehet megakadályozni, hogy a mesterséges intelligenciát félretájékoztatásra használják a választások során, illetve a technológia hadviselésben való felhasználását. Az angol miniszterelnök szerint tekintve, hogy az Egyesült Királyság már elég régóta otthona a jövőt alakító technológiáknak, így nincs is jobb hely az MI-biztonsági csúcstalálkozó megrendezésére, mint a Bletchley Park. A kormányok világszerte azon dolgoznak, hogy miként lehetne a mesterséges intelligencia potenciális negatív következményeit az innováció elfojtása nélkül kordában tartani.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?