Dollármilliárdokat költöttek az OnlyFans rajongói

Úgy tűnik, az OnlyFans nézői abszolút a „van ott még, ahonnan ez jött” mondást támasztják alá. 

Az OnlyFans – a szexuális tartalmak alkotóit kiszolgáló előfizetési platform – látogatói a 2022. november 30-án zárult pénzügyi évben 5,55 milliárd dollárt költöttek az oldalon, ami 16%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Gyorsan hozzá is kell tenni, hogy ebből közel 4,5 milliárd dollárt az alkotók vittek haza. Így az Egyesült Királyságban működő cég 525 millió dolláros adózás előtti nettó nyereséget ért el a legutóbbi pénzügyi évben, ami éves szinten 21%-os növekedést jelent – derül ki az anyavállalat Fenix International csütörtökön benyújtott szabályozási jelentéséből. Az OnlyFans tulajdonosa, Leonid Radvinsky 338 millió dollár osztalékot kapott a 2022-es pénzügyi év után, ami 19%-os növekedés az egy évvel korábbi 284 millió dollárhoz képest. 2022 novemberében az oldal 3,18 millió regisztrált alkotóval rendelkezett, ami 47%-os növekedést jelent, míg a felhasználók száma 27%-kal 238,8 millióra nőtt a bejelentés szerint.


onlyfans
Kép: Bloomberg

„A csoport arra számít, hogy a „az alkotó az első” elv iránti elkötelezettsége és a legbiztonságosabb közösségi médiaplatform biztosítása erős alapot biztosít a bevételnövekedés, a nyereségesség és a márkaismertség további növeléséhez az elkövetkező években” – áll a bejelentésben. A szexuális jellegű tartalmakkal operáló platform alkotói a fiókjaik által generált bevétel 80 százalékát kapják meg, míg a vállalat a maradék 20 százalékot zsebeli be. A 2022-es pénzügyi év 1,09 milliárd dolláros nettó bevételének 67%-a az Egyesült Államokból, 15%-a Európából és az Egyesült Királyságból, 18%-a pedig a világ többi részéből származott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?