Kína épp bedönti az Apple részvényeket

Megtiltották az állami hivatalnokoknak, hogy iPhone-t használjanak, aminek hatására zuhanni kezdett az Apple részvényindex.

apple kína

Hamarosan bemutatják hivatalosan is az új Apple telefonokat, és ilyenkor hagyományosan jól teljesít a cég a tőzsdéken a nagy várakozás miatt. Azonban most fordított a szitu, de erről nem az amerikai vállalat tehet, nem füstölt el valamelyik modelljük, nem szállt el valamely szolgáltatás.


apple kína

A „bűnös” a kínai állam, amely megtiltotta az állami, kormányzati dolgozóknak, hogy iPhone-t használjanak. Ez pedig nyilván óriási pofon, hiszen pont ez az a réteg az, amely meg is engedhetné magának a drágább telefonok beszerzését. Az állam célja pedig nyilván az, hogy a gyengélkedő kínai cégek, így a Huawei, a Realme vagy az Oppo irányába terelje a potenciális vásárlókat. A hivatalos indoklás az, hogy biztonsági okokból tiltják meg az amerikai gyártó termékeinek használatát, de hát azért mi sem vagyunk hülyék.

A részvények mindenesetre zuhanni kezdtek, igen rövid idő alatt 6 százalékot vesztettek értékükből, és egyes elemzők szerint ez még bizony csak a kezdet….

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?