Magas sugárzás miatt visszahívnák az összes iPhone 12 mobilt Franciaországban

Ha nem tesznek eleget a felszólításnak, az Apple-nek fel kell hagynia az iPhone 12 okostelefonok franciaországi értékesítésével az újonnan felfedezett megemelkedett sugárzási szint miatt – írja a Reuters

A mobiltelefonok elektromágneses sugárzást bocsátanak ki, amelyek kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen egészségügyi kockázatot jelent az emberekre nézve (a kutatások szerint például növelheti egyes daganatos betegségek előfordulását). A hatóságok ezért időről időre megmérik, hogy mekkora a készülékek úgynevezett fajlagos abszorpciós rátája (SAR), amely azt mutatja meg, hogy mekkora sugárzás éri az emberi testet, amikor a fejünkhöz, vagy a testünk más részeihez közel tartjuk a mobiltelefont.


A Le Parisien című francia napilap kedden arról számolt be, hogy Franciaország sugárvédelmi hatósága, az ANFR tájékoztatása szerint az iPhone 12 mobilok SAR-értéke kicsivel a megengedett határérték felett van. Jean-Noël Barrot, francia digitális ügyekért felelős miniszer szerint az Apple várhatón két héten belül reagálni fog az ügyre, amennyiben erre mégsem kerülne sor, elrendelik az összes forgalomban lévő iPhone 12 okostelefon visszahívását Franciaországban.

iphone 12 sugárzás
Fotó: Apple

A miniszter szerint a telefon sugárzási problémáit szoftverfrissítéssel lehet orvosolni. A telefon 2020 óta van forgalomban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.