Németország 5G-je tele van kínai technológiával

Németország sokáig hezitálgatott, hogy mit kezdjen a Huawei technológiájával az 5G hálózataiban, de ha el kell onnan takarítani, akkor lesz dolog rendesen. 

Németország 2020-ban még úgy volt vele, hogy nincs gond a Huawei és a ZTE termékeivel az 5G-hálózatok kiépítésében, aztán ahogy telt múlt az idő, kiderült, hogy egyre kritikusabb a témát illetően. De ha hoznának egy olyan drasztikus döntést ők is, hogy a már beépített eszközöket is el kell távolítani, akkor bizony neki lehet látni a tüsténkedésnek.


németország
Kép: LogiTel

Leginkább azért, mert mint kiderült, RAN-hálózatainak közel 60 százalékában találhatóak meg kínai alkatrészek. Éppen ezért született egy olyan döntés, hogy a német távközlési vállalatoknak 2026. október 1-jéig korlátozniuk kellene a kínai 5G RAN-berendezések használatát a hálózataik központi részében. Ennek pontos részleteit még nem határozták meg, de a jelentés szerint vagy 25%-os korlátozásról, vagy a kínai 5G-berendezések teljes betiltásáról lesz szó.

Egy magát megnevezni nem kívánó német tisztviselő szerint az olyan régiókban, mint Berlin, ahol a német szövetségi kormány székel, nem szabadna kínai technológiát használni a mobilhálózatokban. A törvényhozáson belül sincs azonban egységes álláspont, mert míg Németország belügyminisztériuma szeretné csökkenteni a túlzott függőséget a kínai 5G technológiától, addig a digitális ügyekért felelős minisztérium nem igazán pártolja az elképzelést.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?