Philips The One: Ezt tudja a legolcsóbb Ambilight tv!

Milyen a képe a Philips The One televíziónak? Hogy szól? Mennyire felhasználóbarát a kezelés? Jól működik az Ambilight? Kiderül midnen! Philips The One teszt!
Philips The One 8818
Philips The One 8818

A Philips évekkel ezelőtt indította útjára The One termékcsaládját kifejezetten azzal a céllal, hogy az alacsonyabb árkategóriába is elszállítsák a cég védjegyének számító Ambilight technológiát. A koncepció elnyerte a fogyasztók tetszését, és ebből fakadóan nem is lehetett kérdés, hogy 2023-ban is lesz folytatása ennek a történetnek. A televízió legfrissebb verziója, a Philips The One 8818 típusú készülék Magyarországra is megérkezett. Mi is kaptunk belőle egy példát kölcsön, hogy megnézzük mit tud, megéri-e megvenni, és ha igen ,akkor kinél válhat be.

Kialakítás, megjelenés

Az igen keskeny, kevesebb, mint egy centiméteres kávákat vékony ezüst szalag övei, amely színben harmonizál a talppal. A termék kikapcsolt állapotban is jól néz ki, látszik raja, hogy egy friss, modern darab. De ez még mindig semmi ahhoz képest, ha bekapcsoljuk, hiszen a termék megkapta a cég exkluzív Ambilight technológiáját.


Philips The One 8818
Philips The One

Erről a szolgáltatásról mostanában írtunk részletesen, úgyhogy most csak röviden annyit, hogy a hátlapra szerelt RGB LED-ek hadserege képes egy dinamikusan változó, erőteljes fényglóriát varázsolni a képernyő köré ami igen-igen jól mutat.

Philips Ambilight tv

Az Ambilight egy remek funkció, abszolút hozzáadott értéket jelent. Nem csak filmeket, videókat dobja fel, hanem az is megparancsolható neki, hogy a zene ütemére villogjon, illetve akár lámpaként is bevethető, tehát akár egy rendezvényt, fogadást vagy házibulit is fel lehet vele dobni.
A modell természetesen fel is akasztható egy opcionálisan megvásárolható, szimpla fali konzol segítségével. A csatlakozókínálat megfelelő, hiszen van rajta két darab is a jelenlegi legmodernebb HDMI 2.1 portból, emellett pakoltak rá két HDMI 2.0-t, LAN és digitális optikai audió és fejhallgató kimenetet is.

Hang

A hangján érződik, hogy itt nem egy felső kategóriás készülékről van szó, hiszen a jobb modellektől eltérően csak egy szimpla 2.0 csatornás, 2 darab 10 wattos rejtett hangszóróból álló integrált audió rendszert kapott. Azaz például a dedikált mélysugárzó hiányzik belőle. A basszusokat nem meglepő módon szűken méri, aminek következtében a végeredmény steril, kicsit műanyag hatású. Viszont az is tény, hogy hanghibákkal nem találkoztunk, tehát a zúgástól-búgástól, sistergéstől megkímélt, valamint a hangerő is megfelelően nagy.

Philips Ambilight tv

Az előzetesen programozott hangmódokat nem spórolták ki belőle, amelyek a már megszokott módon a nevükkel jelzik, hogy milyen típusú tartalmak mellé szánják őket, de ehhez természetesen nem kötelező ragaszkodni. A sztereó hangtér megteremtése a legtöbb mai televízióhoz hasonlóan messze nem tökéletes, de ez nem meglepő egyáltalán a kialakításból fakadóan.

Okos tv

A televízió a Google TV smart platformot használja. A tapasztalataink szerint a rendszer hajlamos néha kicsit belassulni, de fagyástól, kéretlen újraindulástól, összeomlástól nem kell tartani. A grafikus kezelőfelület látványos a nagy színes ikonoknak köszönhetően, a vezérlésbe hamar bele lehet jönni, és az is remek, hogy a tv tökéletesen tud magyarul is, nem maradtak a menürendszerben fordítási hiányosságok.

Google TV

A Google TV rendszer óriási előnye a gigantikus, több, mint tízezer darabból álló alkalmazáskínálat. Az appok lefednek minden témát a sporttól kezdve a fitnesszen, szórakoztatáson, gasztronómián, híreken, navigáción és játékokon át, egészen az online tartalomszolgáltató szoftverekig. Ez utóbbiak között megtalálható minden fontos, nálunk népszerű szoftver, tehát például a Netflix, a YouTube, az HBO Go vagy az Amazon Prime videó.

Képminőség

A Philips The One 8818 televízióba a költségtakarékosság jegyében hagyományos LED LCD kijelző került. Az alkalmazott képalkotási eljárásból következően a színei nem olyan ragyogóak, markánsak, mint amit az OLED-ektől megszokhattunk, és a színtér lefedettség, azaz a színgazdagság sem olyan jó, legalábbis a műszeres méréseink alapján. Viszont tény, hogy a színpontosság megfelelő beállítások mellett remek.

Philips The One tv
A kép minősége remek

A képernyő 3840×2160 megjelenítését szavatolja, azaz 4K-s. A részletességre nem lehet panasz, a képi világ kellően éles. A kijelző 120 Hz-es, azaz másodpercenként 120 képkocka megjelenítésére képes, és az AMD FreeSync technológia használatát is támogatja. Ezt a gamerek értékelhetik, mint ahogy azt is, hogy a bemeneti késleltetés is elfogadható, hiszen a vizsgálataink alapján az input lag 13,9 ms. Tehát a termék játékra is alkalmas. A mozgásmegjelenítés során anomáliákat nem tapasztaltunk, hiszen a termék szaggatást, akadozást, szellemképesedést nem produkált.

A tesztelés során arra jutottunk, hogy a fényerő közepes (637 nit), ami miatt a HDR anyagok visszaadása nem annyira látványos. E téren a vállalat OLED televíziói érezhetően jobban teljesítenek. A készülék Direct LED háttérvilágítási eljárást kapott, azaz a LED-eket rács alakzatban helyezték el a képernyő mögött. Ennek köszönhetően a háttérfény eloszálása homogén, zavaró felhősödéssel nem találkoztunk.

Ár

A nálunk járt 65 hüvelykes Philips The One 8818 televízió ára 420 000 forint. Ezzel egyértelműen a drágább 4K LED LCD modellek közé tartozik, de az is tény, hogy az átlagnál lényegesen nagyobb tudású, különlegesebb termékről van szó.

Philips The One tv

Kinek ajánljuk – Philips The One 8818

– Ambilightos televíziót szeretne, a lehető legkevesebb pénzért.
– Ki tudja használni a Google TV sokoldalúságát
– Felső kategóriás televízióra vágyik
– Játékra is alkalmas tévében gondolkodik

Kinek nem ajánljuk – Philips The One 8818

– Csúcskategóriás televízióra vágyik
– Fontos a tökéletes fekete és a végtelen kontraszt
– Fontos a kiemelkedő hangminőség
– Utálja a Google smart tv rendszereit

Még több információ a Philips The One 8818 tévéről a hivatalos weboldalon

 • Dizájn
  (4)
 • Képminőség
  (4)
 • Kezelés
  (4)
 • Hangminőség
  (3)
 • Ár/érték arány
  (4)
3.7

Summary

A Philips The One 8818 egy remek felső-közép kategóriás televízió, és az egyik legegyedibb LED LCD tv. Nem a világ legjobb tévéje, de ez az árán is meglátszik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?