Már megint közlekedési dugót okoztak az önvezető taxik

A cég szerint a „sűrű gyalogos- és járműforgalom” okozta, hogy se előre, se hátra nem lehetett mozdulni az önvezető taxiktól Austin egyik utcájában. 

Az önvezető taxik mellett számtalan érvet felsorakoztattak a gyártók, többek közt, hogy az indokolatlan fékezésekből és gyorsításokból adódó forgalmi dugókat tökéletesen ki lehetne küszöbölni az egymással kommunikáló önvezető autókkal. Ennek ellenére mostanában elég sokszor hallani arról, hogy pont az autonóm járművek okoznak forgalmi dugót a nagyvárosokban.


Az elmúlt hónapokban az USA-ban több önvezető taxiszolgáltatás is zöld utat kapott, így többek közt a Cruise nevű taxik is megjelenhettek az utakon, hogy nem sokkal később már az általuk okozott forgalmi dugókról keljen beszámolniuk az újságíróknak: augusztus közepén csapatba verődött járművek okoztak fennakadást San Franciscóban, a napokban pedig a texasi Austinban csaptak le a Cruise futurisztikus járművei.

 

A vállalat nyilatkozata sokat nem enged megtudni az esetről, mindössze annyit mondanak, hogy „sűrű gyalogos és járműforgalom volt az utcában„, ami azért is érdekes, mert a közösségi médiába felkerült felvételek tanúsága szerint nem volt különösebben tömve az utca. A cég továbbá azzal védekezett, hogy az autók tervezésekor mindenekelőtt a biztonságot tartották szem előtt, és ez magában foglalja azt is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosokra.

Bár ez továbbra sem ad magyarázatot, hogy miért álltak le a Cruise taxik az út közepén, távműködtetésű navigálással a cég embereinek végül sikerült működésre bírniuk a járműveket, elhárítva ezzel a fennakadást.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?