Űrrepülő kellene? Nyomtass magadnak!

Bár vélhetően elég kevesen vannak, akiknek akkora a kertje, hogy elférne benne egy valódi űrrepülő, de vannak alternatív módszerek arra, hogy mégis a birtokunkba kerüljön egy. 

A 3D nyomtatás egyre divatosabb mifelénk is, és miközben a hétköznapokban leginkább apróbb dolgok előállítására használják, lehet vele házat is építeni. Bár ennek létjogosultságáról megoszlanak a vélemények, de ebbe most ne menjünk bele, hiszen az űrrepülő nem sokban kötődik ehhez a kérdéskörhöz. Ahhoz viszont annál inkább, hogy a Smithsonian Intézet elkezdte a kiállításait digitalizálni, vagy pontosabban 3D szkennelni.


űrrepülő
Kép: Smithsonian

A Jalopnik szerzője pedig, mint a repülés és űrkutatás megszállott rajongója, ezek közül ajánlja figyelmünkbe a Discovery-t. Mégpedig azért, mert ha van otthon egy erre alkalmas eszközünk, akkor ki tudjuk a siklót 3D-ben nyomtatni. Igazság szerint a Smithsonian nem most kezdte ezt a programját, hanem még 2020-ban, de biztos vannak páran, akiknek minden vicc új. Ami pedig a repülést és az űrkutatást illeti, olyan csodás dolgok szerepelnek a kinyomtatható kínálatban, mint az Apollo 11, a Wright fivérek repülőgépe, a Bell X-1, sőt, az űrrepülő mellett még Neil Armstrong űrruhája is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?