Leállt egy amerikai kórház szervere, miután az egyik informatikus macskája ráugrott a billentyűzetre

Egy bajkeverő macska négy órás kiesést okozott egy amerikai kórházban: a cicus gondolt egyet, hirtelen felpattant, majd végigsétált az informatikus billentyűzetén, aki éppen szerverprofilokat ellenőrzött a laptopján. 

Köztudott, hogy a macskák valamilyen rejtélyes okból kifolyólag imádnak rátelepedni a billentyűzetre, amivel sok bosszúságot, sőt akár kárt is tudnak okozni (közben persze azért irtó cukik is). A Kansas Cityben található Veterans Affairs Medical Centerben például nem kis bajt okozott egy billentyűzeten végiggrasszáló négylábú, akinek sikerült mintegy négy órára kiütnie az intézmény szerverét.


Az incidens még 2023. szeptember 13-án történt, és csak később, egy megbeszélés alkalmával derült ki, hogy a problémát egy macska okozta – írja az Interesting Engineering. A meeting egyik résztvevője bevallotta, hogy a cicája hirtelen ráugrott a billentyűzetre, ezzel pedig olyan adatokat törölt ki, amelyek a kórház képátviteli rendszerének négyórás leállását eredményezték. Persze az sem kizárt, hogy az informatikus csak szegény macskával vitette el a balhét.

macska kórház leáll
Fotó: Pixabay

Augusztusban egyébként több amerikai kórház számítógépes rendszerét is támadás érte, és nem macskák okozták galibát: zsarolóvírus-támadás érte az intézményeket, aminek hatására egyes sürgősségi osztályokat is be kellett zárni, a betegeket pedig közeli egészségügyi központokba irányították át.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?