Elon Musk a Gázai övezetbe költöztetné a Starlinket, de valószínűleg nem fog összejönni neki

Elon Musk a hétvégén felajánlotta Starlink nevű műholdas szolgáltatását a segélyszervezetek támogatására a Gázai övezetben. 

Miután péntek este megszakadt az internetkapcsolat a Gázai övezetben, Elon Musk a Twitteren/X-en jelezte, hogy  a Starlink internetes rendszerrel segítené a palesztinokat. A műholdas szolgáltatás mögött álló SpaceX állítólag csak a nemzetközileg elismert segélyszervezetek számára tenné elérhetővé az internetet, a Hamász számára nem, de az nem derült ki egyértelműen, hogy ezt mégis hogyan kivitelezné a cég.


Nem ez ugyanakkor az egyetlen probléma Elon Musk tervével. Komoly  nehézséget jelent, hogy miként tudnák eljuttatni az eszközöket a térségbe, a Gázai övezetben ugyanis nincsenek Starlink terminálok, Marc Owen Jones újságíró szerint pedig nagyon nehéz lenne becsempészni őket. De még ha sikerülne is eljuttatni valahogy a terminálokat, nem tisztázott, hogy hogyan tudnának működni, ha nincs üzemanyag, amivel áramot termelnének hozzájuk.

Elon Musk ötlete óriási felháborodást váltott ki a másik oldalon: Shlomo Karhi izraeli kommunikációs miniszter azt üzente Musknak, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a Starlink Gázai övezetbe való eljutását meghiúsítsák. A miniszter hozzátette, mivel úgy vélik, hogy a Hamász „terrorista tevékenységre fogja használni a terminálokat„, azt tervezik, hogy megszakítanak minden kapcsolatot a Starlinkkel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?