Nem kapnak ingyen Xbox Game Pass-t a Microsoft alkalmazottak

A Microsoft alkalmazottainak túlnyomó többségének mostantól fizetnie kell az Xbox Game Pass-ért. Nem borzalmas?

A Microsoft eddig mind a 238 ezer alkalmazottja számára ingyen biztosítótta az Xbox Game Pass Ultimate csomagot, de ennek sajnos ezennel vége. A munkavállalói nagy részét kizárja ebből a csomagból és nem is csoda, ha sokan nem örülnek ennek. A Microsoft terveit ismerő források a The Verge-nek elmondták, hogy a vállalat ezen a héten kezdte el tájékoztatni a dolgozókat arról, hogy 2024 januárjában az állandó Microsoft-alkalmazottak számára már nem lesz elérhető az ingyenes Xbox Game Pass Ultimate juttatás.

Xbox Game Pass,


A portál ízt írja, hogy az ok az alkalmazottak, akik kifejezetten az Xbox-on dolgoznak, továbbra is megtartják a juttatást, de a Microsoft alkalmazottak túlnyomó többsége, akik nem az Xbox/Microsoft Gaming részesei, jövőre már maguknak vehetik meg a csomagot, ha játszani szeretnének. Ők egyébként a vállalat belső boltjában vásárolhatnak majd kedvezményes 12 hónapos Xbox Game Pass Ultimate előfizetést.

Néhány Microsoft-alkalmazott a vállalat belső üzenetküldő platformján adott hangot tiltakozásának a kedvezmény megszüntetésével kapcsolatban.

A dolgozói hozzászólások még az Xbox-vezér Phil Spencert is válaszra késztették, aki megjegyezte, hogy nem tudott a változásokról, és vizsgálja a helyzetet.

A Microsoft alkalmazotti juttatásának megszüntetése hónapokkal azután történt, hogy a szolgáltatás ára először emelkedett. A Microsoft az Xbox Game Pass Ultimate árát havi 14,99 dollárról 16,99 dollárra emelte az Xbox Series X konzol áremelésével párhuzamosan az USA-n kívüli legtöbb piacon. A Microsoft szeptemberben elindította az Xbox Game Pass Core-t is, amely az Xbox Live Goldot váltja fel.

Phil Spencer, az Xbox vezetője több mint egy évvel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy az Xbox Game Pass növekedése a konzolokon lelassult, és a Microsoft úgy döntött, hogy 2023 folyamán inkább a PC Game Passra koncentrál majd. A Microsoft közel két éve nem közölt frissített Game Pass előfizetői számokat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?