Gyűlöletbeszéd: az X továbbra sem áll jól a tisztogatásban

Egy új jelentés szerint az X-nél túl sok dolog nem változott szeptember óta, mert még mindig egy halom olyan bejegyzés található, amelyek tartalma kimeríti a gyűlöletbeszéd fogalmát. 

A Center for Countering Digital Hate (CCDH) ma új jelentést tett közzé, amely szerint az X (korábban Twitter) továbbra sem képes eltávolítani a félretájékoztató antiszemita, iszlamofób és egyéb gyűlöletbeszéd témakörbe vonatkozó saját közösségi szabályait sértő bejegyzéseket. A CCDH tanulmányában részt vevő kutatók október 31-én 200 olyan, az Izrael-Hamász háborúról szóló „gyűlöletkeltő” bejegyzést jelentettek az X moderátorainak, amelyek megsértették a platform szabályait, és azt találták, hogy a bejegyzések 98 százaléka még mindig elérhető, miután hét napot hagytak a jelentések feldolgozására.


A CCDH szerint a bejelentett posztokat, amelyek nagyrészt a bigottságot népszerűsítették és a muszlimok, palesztinok és zsidók elleni erőszakra uszítottak, 101 különböző X-fiókból gyűjtötték össze. Mindössze egy fiókot függesztettek fel a tartalmai miatt, és az élőben maradt posztok a jelentés közzétételének időpontjában összesen 24 043 693 megtekintést gyűjtöttek össze. A mostani jelentés a CCDH korábbi, szeptemberi, szintén a gyűlöletbeszéd kapcsán készült jelentését követi Azt, amire az X úgy reagált, hogy a szervezet tévesen számokat közölt, hiszen a gyűlöletkeltő tartalmakat alig néhány felhasználó tekintette meg.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a jelentésben szereplő 101 X-fiókból 43 ellenőrzött volt. Azok a felhasználók, akik az X Premium havi 8 dollárát kifizetik a felhasználói verifikációért, algoritmikus erősítésben is részesülnek, amely javítja a bejegyzéseik láthatóságát, ami más tanulmányok szerint arra enged következtetni, hogy az ellenőrzött X-felhasználók „a félretájékoztatás szuperterjesztői”.

A vállalat egyébként ma egy új blogbejegyzést tett közzé, amelyben részletezi azokat a „proaktív intézkedéseket”, amelyeket a platform biztonságának fenntartása érdekében hozott a folyamatban lévő Izrael-Hamász háború miatt. Beleértve 3000 olyan fiók eltávolítását, amelyek a régió erőszakos szervezeteihez kapcsolódnak, és több mint 325 000 olyan tartalom ellen hozott intézkedéseket, amelyek sértik a szolgáltatási feltételeket. Az X nem tisztázta ebben a blogban, hogy mennyi időbe telt a jogsértő bejegyzések és fiókok eltávolítása, miután azokat jelentették.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?