Galaxy Xcover 7: dolgok, amiket a strapamobilról tudni lehet

Két hónapja röppent fel a pletyka, hogy a Samsung korábbi igáslovát egy újabb strapamodell, a Galaxy Xcover 7 váltja fel. Azóta az alábbiak derültek ki róla. 

Pár napja szivárgott ki néhány fotó arról, hogy vajon milyen lesz majd a Samsung Galaxy Xcover 7, a Geekbench


galaxy xcover 7
Kép: Android Headlines

jóvoltából egyéb paraméterek is napvilágot láttak. Szerinte ugyanis a telefon MediaTek processzort  használ, amely két nagy teljesítményű, 2,2 GHz-es órajelű CPU-maggal és hat energiatakarékos, 2 GHz-es órajelű CPU-maggal rendelkezik.

A modellszámot elnézve egy 5G-s okostelefonról van szó, tehát 5G-s chipkészletre van szüksége. Ez arra enged következtetni, hogy a Galaxy XCover 7 a MediaTek Dimensity 6100+ processzort használhatja.

Ez a chipset a nemrég kiszivárgott Galaxy A15 5G-ben is megtalálható, és egy 6 nm-es TSMC által gyártott processzor, ami a MediaTek Helio G99 5G-s változatának tekinthető. Két ARM Cortex-A76 CPU maggal rendelkezik 2,2 GHz-es órajelen, hat ARM Cortex-A55 CPU maggal 2 GHz-es órajelen és az ARM Mali-G57 MC2 GPU-val biztosít képet. A telefon 6 GB RAM-mal és Android 14 (One UI 6.0) operációs rendszerrel is rendelkezik. Kiszivárgott képein látszik, hogy a Galaxy XCover 5-nél keretmentesebb kijelzővel rendelkezik.

A telefon specifikációit, a megjelenések ütemezését és az operációs rendszer verzióját elnézve úgy tűnik, hogy a Samsung valamikor 2024 első negyedévében dobhatja piacra a Galaxy XCover 7-et. A telefon robusztus mivoltából ítélve por- és vízállóság tekintetében IP68-as minősítésre, ütésállóság tekintetében pedig MIL-STD-810 G-nek megfelelő kialakításra számíthatunk. A Samsung telefonja egy további hardveres gombbal is rendelkezik, valószínűleg a PTT (Push To Talk) funkcióhoz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.