Puzzle: kábé így képzelünk el egy kartonpapírból készült autót

A Puzzle formaterve olyan, mintha egy ügyesebb kezű 10 éves dobta volna össze.

Autókon nagyon furán tud hatni, ha nincsenek ívek, csak vonalak és szögletek, de míg ez a Tesla Cybertruck esetében agresszív, futurisztikus hatást kelt, a Puzzle megjelenését aranyos együgyűséggé teszi. Olyasfajta látványt nyújtva, mintha egy korai kilencvenes években készült, sci-fiben látnánk, miként is képzelték 30 éve a filmesek a jövőt. A Puzzle amúgy nem egy öncélú valami, hiszen a japán HW Electro szerint az autó egyben wifi hotspot is tud lenni, ha esetleg valami katasztrófahelyzet állna elő. Sőt, az oldalán egy ajtót kinyitva ott az elsősegély csomag, USB-portok, valamint egy AC csatlakozó is.


A Puzzle könnyű, hiszen mindössze 350 kiló, igaz, hossza is csak 3,4 méter, amihez 1,5 méteres szélesség, és közel 2 méteres magasság társul. A cég szerint azzal, hogy minden részletet szabványosítottak, és különböző helyeken is kompatibilis közös paneleket használtak, kiküszöbölték a gyártás során keletkező hulladékot, és növelték a termelékenységet. A racionális tervezés optimalizálja az összes erőforrást a gyártás során. A hardverköltségek csökkentésével nyert pénzeszközöket a szoftver és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére fordítják.

puzzle
Kép: Techeblog
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?