B****átok meg magatokat – üzente Elon Musk a hirdetőknek

Elon Musk nem finomkodott, amikor a véleményét kérdezték azokról a nagyvállalatokról, amelyek antiszemita tartalmakra hivatkozva leállították hirdetéseiket a korábban Twitter néven ismert közösségi oldalon. 

A cseppet sem finomkodó kifejezés a The New York Times által szervezett DealBook Summit nevű konferencián hangzott el, ahol Elon Musk novemberi 17-i bejegyzése is porondra került, ami miatt több cég  is ideiglenes felfüggesztette hirdetéseit az X-en.


Ne reklámozzanak. Nem akarom, hogy reklámozzanak. Ha valaki reklámmal vagy pénzzel akar zsarolni, akkor inkább bassza meg magát” – üzente a pódiumról Musk, majd a hatás kedvéért egy felkiáltással a Disney vezérigazgatóját, az egyébként zsidó származású Bob Igert is keresni kezdte a nézők soraiban.

A Disney egyike azoknak a nagyvállalatoknak, amelyek elzárták a pénzcsapot az X irányába, miután kiderült, hogy több nagy hirdető tartalmai mellett is antiszemita és nácibarát reklámok jelennek meg. A szóban forgó bejegyzés pedig olaj volt a tűzre, Musk ugyanis olyan kijelentést tett saját közösségi oldalán, miszerint egyetért azzal az összeesküvés-elmélettel, hogy a zsidó emberek szítják az ellentétet a fehérekkel szemben.

Ha Muskot nem is hatották meg különösebben a történtek, az X reklámokból befolyt bevétele jelentősen megcsappanhat: a The New York Times nemrégiben arról írt az X belső dokumentumaira hivatkozva, hogy a hirdetők elvesztése esetén a cég akár 75 millió dollártól is eleshet az év végére.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?