Gyerekek szexualizálásával vádolják a Metát, hirdetők hagyják ott az Instagramot

A korábban Twitter néven ismert közösségi oldal után most a Metán a sor, hogy több nagy hirdetőjét is elveszítse. 

A múlt hét folyamán több vezető amerikai cég (köztük a Disney, az Apple és a Warner Bros. Discovery) is bejelentette, ideiglenesen nem kívánnak reklámozni az Twitteren/X-en, miután egy civil szervezet azt állította, hogy több nagy hirdető tartalmai mellett is antiszemita és nácibarát reklámok jelennek meg. Ezt követően az X-et birtokló Elon Musknak is sikerült kivernie a biztosítékot az egyik posztjával, amelyben a milliárdos üzletember megkérdőjelezhető kijelentést tett, miszerint egyetért azzal az összeesküvés-elmélettel, hogy a zsidó emberek szítják az ellentétet a fehérekkel szemben. Mindez végül odáig vezetett, hogy több nagy cég is elzárta a pénzcsapot a közösségi oldal irányába.


Most a Meta került terítékre, és nem kisebb váddal néz szembe, mint azzal, hogy az Instagram olyan Reels videókat sorolt előre a felnőttek számára, ahol gyerekek megkérdőjelezhető vagy egyértelműen szexualizált helyzetben láthatók. Az algoritmusok előszeretettel részesítettek előnyben például olyan tartalmakat, amelyeken kiskorú tornászlányok vagy pompomlányok szerepelnek – hívta fel a figyelmet a The Wall Street Journal. A helyzetet tovább rontja, hogy az erősen megkérdőjelezhető videók mellett jelent meg több nagy márka hirdetése, mint a Disney, a Walmart, a Pizza Hut, a Bumble, a Match Group vagy épp a The Wall Street Journal.

meta gyerekek szexualizálás hirdetők

Az ügy hatására már több nagy hirdető, például a Bumble, a Match Group és a Disney is felemelte a hangját, és vagy felfüggesztették hirdetéseiket a platformon, vagy felszólították a Metát, hogy mihamarabb intézkedjen a probléma megoldása érdekében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?