iPhone 16: máris változik az akciógomb?

Az almás cég idei modellje nem sokkal az iskolakezdés után mutatta meg magát, most pedig már az iPhone 16 kapcsán megy a susmus. 

Az idei családot szeptember közepén mutatta be a gyártó, és a megjelenésének is szűk 2,5 hónapja, de értelemszerűen a mobilvilág nem áll meg, amit jól szemléltet, hogy pletykák terén már 2024-es család van a fókuszban. Felröppent ugyanis egy olyan infó, hogy jövőre mind a négy iPhone 16 modell másféle akciógombot kap, mint a mostani. A gomb, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megnyomásával kiválasszanak egy adott feladatot, jelenleg a 15 Pro és a 15 Pro Max modelleken található meg. Az iPhone 16 gombja a jelenlegi mechanikussal ellentétben kapacitív lehet, már amennyiben igaznak bizonyul majd a füles.


iphone 16
Kép: Phone Arena

Az Atlas kódnév alatt fejlesztett új akciógomb állítólag a régi iPhone-ok Touch ID home-jához hasonlóan fog működni, a nyomásváltozás érzékelésével. Érdekesség, hogy a pletyka szerint vagy a jövőre, vagy a 2025-re várható iPhone SE 4-en is megtalálható lesz. Az Apple különböző méretekkel kísérletezett az akciógombot illetően, köztük olyanokkal, amelyek nem csak nagyobbak, mint az iPhone 15 Pro modelleken jelenleg használt, hanem nagyjából akkorák, mint a 15 Pro hangerőgombjai. Az új gombot több iPhone 16 prototípuson is kiszúrták, és az ezekhez a telefonokhoz készült dokumentációban is megemlítik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?