Elon Musk humanoidja fegyvert ragadott, majd szitává lőtt egy Cybertruckot

Félelmetes végignézni, ahogy egy Tesla Bot becéloz egy Cybertruckot, majd szétlövi a járművet.

Több év várakozás után november végén a Tesla leszállította az első Cybertruckokat, amelyeket ünnepélyes keretek között vehettek át a vásárlók a cég austini központjában. Elon Muskék élőben is közvetítették az eseményt az X-en (hol máshol), ahol még egy látványos golyóálló-tesztet is bemutattak. A teszt során különféle fegyverekkel lőtték a futurisztikus autó ajtaját, beleértve egy Tommy Gunt, egy Glockot, egy MP5-SD-t és egy vadászpuskát. Musk elmondta, hogy bár nem szerepelt a terveik között, a Cybertruck golyóálló lett, ami szerinte egy plusz bónusz a járműnél.


A fenti felvételnél azonban még sokkal látványosabb az a videó, amelyen egy Tesla Bot (másnéven Optimus) szitává lövi a járművet. Sajnos vagy talán inkább szerencsére nem igazi a felvétel.

A szóban forgó videóban rögtön három Tesla Bot is szerepel: az egyikük átadja a fegyvert egy másik robotnak, ami elkezdi sorozna a Cybertruckot, amelyben szintén egy humanoid ül. A videó, ami a SoKrispyMedia nevű YouTube-csatornán jelent meg, nem igazi, de akár az is lehetne, nem először hallanánk ugyanis arról, hogy egy robotot fegyverrel szereltek fel.

Az persze más kérdés, hogy a Tesla Bot messze nem ilyen fejlett még, és Elon Musk szerint egyébként sem a harcászatban, hanem ipari környezetben használnák, de a milliárdos techguru szerint a házi munkában is jó szolgálatot tehet a robot – például elküldhetjük majd a közértbe is bevásárolni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?