TrueLife SonicBrush Compact teszt: Mit tud a kedvező árú, kicsi elektromos fogkefe?

Kifejezetten kedvező ára ellenére papíron nagyon ígéretesnek tűnt a TrueLife SonicBrush Compact elektromos fogkefe. Kipróbáltuk, hogy mit tud a valóságban.

TrueLife SonicBrush Compact
TrueLife SonicBrush Compact

A régebben kifejezetten luxuscikknek számító elektromos fogkefe ma már mindenki számára elérhető. Köszönhetően azoknak a cégeknek, amelyek igen kedvező áron kínálnak ilyen termékeket. Közéjük tartozik a TrueLife is, amelynek kínálatában ott figyel a TrueLife Sonic Brush Compact névre hallgató masina, amely akár már 14 000 forintért is beszerezhető a magyarországi webáruházakban.

TrueLife SonicBrush Compact
TrueLife SonicBrush Compact

De persze joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy ezért a tényleg alacsony összegért milyen termék jár. Mi is kíváncsiak voltunk rá, úgyhogy kipróbáltuk élesben. Ennyiért egy jól működő, valóban használható elektromos fogkefe tényleg egy főnyeremény lehet.


Kialakítás

Nem túl meglepő módon pontosan olyan kialakítású, mint szinte az összes mai ilyen jellegű eszköz. Azaz a nyélen található a kezelőpanel, a felső részén pedig egy csatlakozó, amire egyszerűen felapplikálható a cserélhető, kis méretű fej. A könnyű, 10 dekagram súlyú termék fogása kényelmes, a gomb mérete megfelelő, oda sem nézve is könnyű meglelni. A modell IPX 7 minősítésű, azaz cseppálló, és ennek megfelelően könnyen tisztítható. Természetesen kipróbáltuk, öntöztük bőségesen, és semmi baja nem lett.

TrueLife SonicBrush Compact
TrueLife SonicBrush Compact

Azt érdemes megjegyezni, hogy BPA- és ftalátmentes termék, azaz egészségre és környezetre káros anyagokat nem tartalmaz a készülékház. Az összeépítés minősége kiváló, modell kellően tartósnak tűnik, de tény, hogy csak durván két hetet töltött nálunk, szóval csak remélni lehet, hogy éveken át kitart, de ezzel kapcsolatban nincsenek tapasztalataink.

TrueLife elektromos fogkefe
Fejek

A dobozában megtalálható egy tok, amibe betéve egyszerűen hordozható. Jár mellé két plusz fej is, ami ezért az árért szokatlan extra. Ezeket elméletileg másfajta üzemmódhoz optimalizálták, amit már a nevük is jelez (Standard, Sensitive, Whiten), de mi arra jutottunk, hogy nagy különbség nincs köztük, nem kell feltétlenül cserélgetni őket. Egyébéként vásárolható hozzá tartalék fej: durván 3500 forintért kaphatunk kettőt, ami szintén igen kedvező árnak minősül. Hogy ennek pedig mikor jött el az ideje, azt maguk a fejek jelzik, hiszen a kék sörték jelzik, hogy lejárt az idejük. Ez ötletes, és látványos megoldás, bár tény, hogy ebbe a fázisba a tesztidőszak alatt nem jutottunk még el. Eléggé problémásis lenne egyébként, ha egy fej pár hét alatt tönkre menne….

Energia

A mai elvárásoknak megfelelően a működéshez nem szükséges a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, hiszen egy beépített akkumulátor szolgáltatja az energiát. A töltés pedig egy speciális bölcsőn keresztül történik, amely egy tartó állványként is szolgál. Tehát akkor is ebben pihen, ha éppen nem csordogál bele a nafta.

TrueLife elektromos fogkefe
TrueLife elektromos fogkefe

A gyártó szerint 30 napig bírja egyetlen tankolással napi 2×2 perces használattal számolva. Amíg nálunk volt egyszer sem merült le, pedig ennél több időt, átlagban három percet szántunk egy-egy fogmosásra. Szóval jó eséllyel tényleg kihúzhat ennyit, de az biztos, hogy nem kell napi, heti szinten töltögetni.

Kezelés

Négy üzemmód (Clean, Sensitive, Massage, Whiten) közül lehet választani a készülékházon elhelyezett gombok segítségével. Kontroll LED-ek jelzik, hogy éppen melyiket használjuk, és elronatni nem lehet semmit.

TrueLife SonicBrush Compact-gomb
A kezelés pofonegyszerű

Ma már akadnak smart funkciókkal kitömött elektromos fogkefék, amelyek tehát párosíthatóak telefonhoz, és appon keresztül is lehet őket irányítani, azonban a TrueLife SonicBrush Compact nem tartozik közéjük, ami az árát látva teljesen érthető. Tény, hogy ez hasznos szolgáltatás lehet, főleg, ha az app megmondja azt is, hogy mennyire hatékonyan mostunk fogat, de azért lehet e nélkül élni.

Használat közben

Az alapok tehát jók, de mindez mit sem ér, akkor ha rosszul működik. Ám a tesztelés során arról győződtünk meg, hogy erről szó sincs. A termék szónikus technológiát használ, azaz a fej nem körkörösen mozog, hanem rendkívül gyorsan rezeg (percenként akár 70 000 alkalommal!), és e vibrálás segítéségével tisztítja meg a fogakat.

TrueLife elektromos fogkefe

Aki a másik módszerhez szokott, annak elsőre nagyon fura lehet, hiszen kicsit szokatlan, csikiző érzéssel jár a használata, de hamar meg lehet szokni. És a teljesítményre sem lehet panasz, hiszen tényleg alapos munkát végez, ami azonnal érződik, ha a nyelvünkkel végig simítjuk a fogzománcot.

TrueLife elektromos fogkefe

A már említett négy üzemmód más-más teljesítményt, azaz rezgési sebességet takar. Azaz mindenki választhat olyat, amely neki a legmegfelelőbb, a legkényelmesebb és a legjobban esik. Az alkalmazott szónikus eljárás egyik másodlagos előnye, hogy a vizet viszonylag nagy erővel préseli át a fogközökön, így ott is takarít, ezáltal kevesebbet kell vacakolni a fogselyemmel.

Vélemény: TrueLife SonicBrush Compact

A TrueLife SonicBrush Compact személyében egy szuper kis terméket ismertünk meg. Nem egy fancy darab, hiszen nincsen rajta LCD kijelző, hiányoznak az okos funkciók, azonban az is tény, hogy a dolgát elvégzi, tartós, az üzemideje remek és a kezelése is rendben van.

TrueLife SonicBrush Compact
Ilyen boldog lesz, aki elektromos fogkefét használ

Ráadásul kevés helyet foglal, könnyen mozgatható, szóval utazásra/nyaralásra is vihetjük magunkkal, és még a töltőt is otthon lehet hagyni. Itt érdemes megjegyezni, hogy van belőle fekete, fehér és rózsaszín is. És lehet kapni a SonicBrush Compact Duo névre hallgató terméket is, amely rögtön két modellt tartalmaz, és az ára kedvezőbb, mintha külön-külön vennénk meg őket.

Kinek ajánljuk – TrueLife SonicBrush Compact

 • Kedvező árú elektromos fogkefében gondolkodik
 • Sokat utazik
 • Fontos a hosszú üzemidő

Kinek nem ajánljuk – TrueLife SonicBrush Compact

 • Okos fogkefében gondolkodik
 • Forgófejes eszközre vágyik
 • Nagy fejű fogkefét keres

Még több információ a TrueLife SonicBrush Compact névre hallgató termékről a hivatalos weboldalon

 • Dizájn
  (4)
 • Kezelhetőség
  (3.5)
 • Energia
  (5)
 • Hatékonyság
  (4)
 • Ár/érték arány
  (5)
4.3

Összegzés -TrueLife SonicBrush Compact

A TrueLife SonicBrush Compact egy kedvező árú, de teljesen jól használható elektromos fogkefe. A csili-vili extrák hiányoznak, de a feladatát jól ellátja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?