Lehet, hogy a Sony Xperia Pro fényképezőgép szeretne lenni

A Sony Xperia Pro a pletykák szerint egy okostelefon és egy tükörreflexes fényképezőgép bódult éjszakájának szerelemgyereke lehet.

A Weibo-ról érkező információk szerint a következő Sony Xperia Pro modell tekergethető kameragyűrűvel rendelkezik majd, amely olyan dolgokat vezérel, mint a zoom, a rekesz és a fókusz, hasonlóan a DSLR/tükör nélküli fényképezőgépek objektívjéhez. Abból, amit a jellemzően japán nyelvű forrásokból tudni lehet, az derül ki, hogy a kamera elrendezése hasonló lesz a Sony Xperia Pro-I-éhoz, kivéve, hogy a lencséket egy forgó gyűrű veszi körül.


xperia pro
Kép: GSMArena

Elvileg ez egyetlen gyűrű lesz, amely a három funkció közül egyszerre csak egyet vezérel majd. A Pro-I már rendelkezik változó rekesznyílással a fő kamerán, és úgy tudni, hogy a változó zoomobjektívet is az Xperia 1 sorozatból kölcsönzi majd. Ugyanakkor többen úgy vélik, nem egyértelmű, hogy a Sony képes lesz-e olyan rendszert építeni, amely simán állítja a rekeszértéket, mert a Pro-I-nél f/2.0 és f/4.0 között lehet váltani, de a kettő között semmi. Érdekesség, hogy a gyűrű lehet, nem csak az Xperia Pro saját kameráihoz lesz. A Sony telefonok (nem is csak a Pro-k) külső kijelzőként működhetnek a vállalat tükör nélküli fényképezőihez. Ez a csatlakoztatott fényképezőgép további vezérlőelemeként működhetne.

xperia pro
Kép: GSMArena

A Sony Xperia Pro-II megjelenése jövőre lehet esedékes, három évvel a Pro-I piacra kerülése után. A megjelenés napjához közeledve részletesebb kiszivárogtatásokat láthatunk majd. A Pro-II (vagy akárhogy is hívja a Sony) egy korábbi pletyka szerint mindhárom kameramodult frissíteni fogja. Az Xperia 1 VI és 5 VI a jövő évi MWC-n mutatkozhat be, és az új Pro modell is csatlakozhat hozzájuk, vagy lehet, hogy egy külön bemutatóra tartogatják.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?