Megerőszakolhattak egy fiatal lányt a metaverzumban – nyomoz a brit rendőrség

A brit rendőrség nyomozást indított, mert a gyanú szerint egy kiskorú lány avatárját megerőszakolta egy avatár-férfiakból álló csoport a metaverzumban. 

Csoportos erőszakot követhettek el egy 16 éves lány karakterén a virtuális világban  – írja a Sky News a Daily Mail bulvárlapra hivatkozva. A jelentés szerint ez az első olyan eset, hogy az Egyesült Királyság rendőrsége hivatalos nyomozást indított virtuális nemi erőszak miatt. A támadás körülményeiről egyelőre nem közöltek információkat, ahogy azt sem tudni, melyik platformon történt az eset.


A jelentés szerint az áldozatot – aki kiterjesztett valóság fejhallgatót viselt – megrázták a vele történtek. A National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) brit gyermekvédelmi szervezet szerint a vállalatoknak „most kell cselekedniük”, hogy megvédhessék a fiatal felhasználókat a hasonló esetektől.  A szakértők szerint a szexuális zaklatás a szimpla interneten is komoly traumát okoz, de a metaverzumban mindez sokkal valóságosabb és sokkolóbb élmény lehet az áldozatok számára.

Az online szexuális zaklatás pusztító hatással van a gyerekekre – és egy olyan magával ragadó környezetben, ahol az érzékszervek felerősödnek, a sérülések nagyon hasonló módon tapasztalhatók meg, mint a valós világban.” – mondta Richard Collard, az NSPCC munkatársa.

metaverzum erőszak
Fotó: Getty Images

Nem ez az első eset, hogy egy valaki erőszak áldozatává válik a virtuális világban. Nagy visszhangot váltott ki egy az eset még a 2022-es év elején, amikor egy 43 éves londoni családanya néhány másodperccel azután, hogy belépett a Zuckerberg-féle metaverzumba szexuális erőszak áldozata lett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?