Nem várt problémába ütközött Mark Zuckerberg metaverzuma, miután kiderült, hogy a platform egyik korai felhasználóját tavaly decemberben csoportosan megerőszakolta 3-4 férfi avatár. 

Nincs még egy hete, hogy arról írtunk, egy 43 éves londoni családanya néhány másodperccel azután, hogy belépett a Zuckerberg-féle metaverzumba szexuális erőszak áldozata lett. A nő állítása szerint szürreális volt az egész, “olyan, mint egy rémálom“.

A nagy médiavisszhangot látva a Meta úgy döntött, bevezet egy távolságtartó funkciót a Horizon Worlds és Horizon Venues appokra, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók 1,2 méternél közelebb ne mehessenek egymáshoz. A personal boundary nevű funkció alapértelmezettként jelenik meg, viszont a felhasználók bármikor ki-és bekapcsolhatják.

A decemberi eset egyébként nem egyedülálló, korábban a The Verge számolt be arról, hogy egy bétatesztelő női avatárját egy idegen férfi avatár inzultálta. Az áldozat elmondása szerint az egészben az volt a legborzasztóbb, hogy más avatárok szeme előtt történt a dolog, akik nem tettek semmit, sőt láthatóan élvezték is a látottakat.

Nem ez ugyanakkor az egyetlen hír a Meta háza tájáról. Miután kiderült, hogy az EU a napokban felülvizsgálja az adattovábbítást biztosító törvényeket, a cég azzal kezdett fenyegetőzni, hogy kivonul Európából, amennyiben nem kap lehetőséget arra, hogy az uniós állampolgárok felhasználói adatait amerikai szervekere továbbítsa.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!