90 másodperc alatt készít steaket az algoritmusokkal felturbózott grillsütő

A mesterséges intelligenciával hajtott grillsütő nem csak villámgyorsan készíti el a rá bízott steaket, de még a megfordítással sem kell bíbelődni. 

A Consumer Electronics Show, avagy a CES nem csupán a televíziókról és a telefonokról szól, konyhai gépek is akadnak itt szép számmal, amelyeket igyekeztek a gyártók a legújabb technológiákkal felvértezni. Itt van rögtön a Seergrills, egy brit székhelyű startup, amely egy csipet mesterséges intelligenciával fűszerezte meg csúcskategóriás grillsütőit, hogy a maximumot hozza ki a különféle húsokból és zöldségekből.


A vállalat elmondása szerint zászlóhajós termékükkel egy 2.5 fél centis ribeye steak 90 másodperc alatt elkészíthető, és úgy általánosságban is elmondható, hogy körülbelül 10-szer gyorsabban végez a rá bízott ételekkel, mint ha hagyományos módon próbálnánk elkészíteni azokat. A beépített függőleges infravörös égőkkel pedig meg sem kell fordítani a húst ahhoz, hogy mindkét oldala szépen átsüljön.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a mesterséges intelligencia egy profi séf tudását sűrítette magába. A hús és a kívánt végeredmény alapján az algoritmusok pontosan kiszámítják a megfelelő főzési időt és hőmérsékletet, megakadályozva ezzel a túl- vagy alulsütést, valamint az infra égőket közelebb vagy épp távolabb helyezik az optimális hatás érdekében.

 A jó dolgoknak persze megkérik az árát, és igaz ez a Seergrills Perfecta grillsütőjére is. A csúcskategóriás háztartási gép 2024 negyedik negyedévében jut el a fogyasztókhoz, és 3500 dollárt, átszámítva több mint 1.2 millió forintot fog elkérni érte a gyártó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?