Feltámadt Ballie, a Samsung zabálnivaló házi robotja

A Ballie nevű robot felturbózott változatával tért vissza a Samsung a 2024-es Las Vegas-i kütyüexpóra.  

A labda formájú háztartási robot első változata még a 2020-as CES-en debütált, ahol nagy sikert aratott cuki kinézete és multifunkciós tulajdonsága révén. A dél-koreai vállalat az idei kiállításra is (ami jelenleg is zajlik) elhozta minden hájjal megkent robotját, amelyet az eltelt évek alatt további funkciókkal vértezett fel.


Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a kis masinába projektort építettek, amelynek köszönhetően videókat és képeket képes a falra vagy a padlóra vetíteni. További extra, hogy a robot kerekeket kapott (korábban a saját burkolatán gurult), valamint a méretét is jelentősen megnövelték a fejlesztők: teniszlabdából kosárlabda méretűre nőtt.

Egyébként Ballie amolyan robot asszisztens, amely képes kapcsolatba lépni a lakásban található okoseszközökkel; bekapcsolja a kedvenc zenénket, elhúzza a függönyt, vagy épp lecsekkolja a kutyát, majd utasításra finomsággal próbálja elterelni a rosszalkodó eb figyelmét. (Az mondjuk más kérdés, hogy ezzel lényegében megjutalmazzuk a helytelen viselkedést, de ebbe ne most menjünk bele.)

A The Verge beszámolója szerint Ballie nem lépett színpadra a CES-en, csupán egy videóban mutatta meg magát, de azért így is örömteli, hogy a Samsung tüneményes robotja újra hírt adott magáról. Sajnos továbbra sem tudni, hogy a kis szerkezet elérhetővé válik-e a piacon, és ha igen, mennyit fognak elkérni érte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?