Sörrel és makadámdióval eteti marháit Mark Zuckerberg, hogy a legfinomabb steakek kerüljenek a tányérjára.
Meglepő területen próbálkozik a Facebook és az Instagram alapítója: Mark Zuckerberg elkezdett szarvasmarhát tenyészteni hawaii telepén, azzal a céllal, hogy a legjobb minőségű húst állítsa elő a vidéken – számolt be a The Guardian. A 39 éves milliárdos nemrégiben egy fotót is megosztott az Instagram-oldalán, amelyen egy hatalmas méretű (közepesen átsült) steakkel pózol.
Zuckerberg azt is elárulta, hogy sörrel és makadámdióval eteti a marháit, hogy igazán ízletes legyen a húsuk. Ehhez persze nem kevés makadámdió fára van szükség, melyek elültetésében állítólag Zuckerberg lányai is segédkeznek.
„Az összes projektem közül ez a legfinomabb” – zárta Instagram posztját a techguru.
Zuckerberg szarvasmarha-businesse megosztja a követőket. Míg egyesek sok sikert kívántak az üzletembernek arra hivatkozva, hogy fontos, hogy megbízható forrásból származzon az étel, mások inkább csalódottságukat fejezték ki, legfőképp a szarvasmarha-tartás ökológiai lábnyoma miatt. Andrew Greenberg újságíró például „elismerő szavakkal illette”, hogy Zuckerbergnek sikerült az egyik legkörnyezetszennyezőbb ágazatot kiválasztania következő projektjének, a PETA egyik tagja pedig finoman megjegyezte, hogy a Facebook-vezér a középkorban ragadt.
A mértéktelen szarvasmarha tenyésztés következményeire már hosszú évek óta figyelmeztetnek a kutatók: az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint egy teljesen kifejlett tehén naponta akár 500 liter metánt is képes termelni, ami az üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül 3,7 százalékát teszi ki.