Megérkezett a Hisense feltekerhető lézertévéje

Több mint 100 ezer hangegységgel rendelkező szonikus lézertévét és ultravékony, 14 milliméter mélységű óriásképernyős tévét is bemutatott a Hisense a CES 2024 kiállításon. A kínai gyártó ULED X termékcsaládja három új modellel, a 110UX, a 98UX és az egyedi formavilágú 75UX tévével bővült, a lézertévék területén pedig elhozta az első feltekerhető kijelzőt. 

Túllép a hagyományos installációk korlátain

A világ első 8K Sonic Screen lézertévéje egyben a valaha látott legnagyobb szonikus képernyőjével rendelkező készülék, 3,4 négyzetméternyi hangfelülettel és több mint 100 ezer hangegységgel alakították ki, ezáltal vetekszik a professzionális mozikkal. A Hisense új, Rollable, vagyis feltekerhető lézertévéje túllép a hagyományos installációk korlátain és lehetővé teszi, hogy ha éppen nincsen használatban, akkor elrejtsék a lézerképernyőt.


A Hisense nem csak a képminőség terén mutatott be fejlesztéseket, hanem a nagy dinamikatartomány, a fényerő, a kontraszt és a vizuális mélység terén is hozott új megoldásokat. A világ első Ultra Black Screen lézertévéje olyan mikro-nano, tükröződésgátló filmtechnológiát tartalmaz, amely 50%-kal javítja a fényhasznosítás hatékonyságát – példátlan javulást biztosítva a kijelző fényerejében, kontrasztjában.

hisense feltekerhető tévé
Ultra Black Screen lézertévé (Fotó: Hisense)

Nagyképernyős megjelenítést biztosít az otthoni mozizáshoz

A Hisense LED technológiájának csúcsát jelentő ULED X termékcsalád tavaly óta 65 és 85 colos változatban elérhető. Idén a vállalat 98 és 110 hüvelykes, azaz 248 és 279 centis óriásképernyős mini-LED-eket is bevezet, amelyek még precízebb fényerőszabályozást és jobb fényerősséget kínálnak.

A CES innovációs díjával is kitüntetett 110UX modell több mint 40 ezer fényerő-szabályozott zónával rendelkezik egyetlen 110 hüvelykes képernyőn. A modell akár 10 ezer nites fényerőt is biztosít, amelynek köszönhetően növeli a kontrasztot és a dinamikatartományt. A 98UX modell lenyűgöző, 5000 nites fényerőre képes és több mint 10 ezer fényerő-szabályozott zónával rendelkezik, ezért rendkívüli képminőséget kínál az óriásképernyőn.

A Hisense idén bemutatta a valaha gyártott legvékonyabb mini-LED készülékét is: a 75UX kevesebb mint 14 milliméter mélységű, az iparágban is merész formavilága pedig tökéletesen illeszkedik a kortárs otthoni trendekhez. Az ultravékony profil mellett az 5 ezer fényerő-szabályozott zóna páratlan kontrasztot biztosít a tévénézőknek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?