Nehogy azt hidd, hogy nem leskelődik utánad a Google, ha inkognitó módban vagy

Sokan jóhiszeműen abban a hitben vannak, hogy ha inkognitó módban neteznek, akkor  nem hagynak maguk után nyomokat. Csakhogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Google szemei elől is rejtve maradhatnak.  

A technológiai óriás nemrégiben változtatást eszközölt abban a leírásban, ami akkor jelenik meg, ha valaki inkognitó módba vált a Google Chrome böngészőben – számolt be az Engadget. A változtatás egyelőre csak a Canary nevű fejlesztői változatban jelent meg, de már ebből is kitűnik, hogy a Google most végre tiszta vizet akar önteni a pohárba, és elismeri: inkognitó módban is ugyanúgy nyomon követi a felhasználók internetes tevékenységét.


Az eszközt használó személyek nem fogják látni az Ön tevékenységeit, így privátabban böngészhet. Ez azonban nem befolyásolja, hogy a felkeresett oldalak vagy az ezek által használt szolgáltatások – köztük a Google is – változatlanul adatokat gyűjt majd az Ön tevékenységéről. A letöltéseket, a könyvjelzőket és az olvasólista elemeit is elmenti a rendszer„-  olvasható az új, felelősséget kizáró nyilatkozatban.

Szó sincs arról, hogy a techóriás őszinteségi rohamot kapott volna, csupán egy ellene irányuló csoportos per következtében vetemedett erre, amit még 2020-ban indítottak a vállalat ellen, arra hivatkozva, hogy még inkognitó módban is nyomon követi a felhasználókat. A felperesek többek közt azzal érveltek, hogy a Google az inkognitó móddal hamisan azt az érzést kelti, mintha a felhasználók biztonságban lennének a mindent látó Nagy Testvér elől.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?