Hamarosan telefonálni is lehet majd a Twitteren/X-en

Nagy újítás érkezik Elon Musk saját közösségi oldalára: hamarosan az X-en is lehet majd hang-és videóhívással kommunikálni. 

Elon Musk még nyár végén értekezett arról az X-en, hogy hamarosan érkeznek a hang és videóhívások a platformra, ami kétségkívül nem lenne hátrány, tekintve, hogy a privát kommunikáció kevésbé fejlett az oldalon. Most a vállalat egyik mérnöke osztott meg információt a közelgő funkcióról, ami állítása szerint a következő alkalmazásfrissítés után válik majd elérhetővé az androidosok számára – írja a TechCrunch.


Érdemes megjegyezni, hogy a hívásfogadás ugyan mindenki számára elérhető lesz az X-en, de hívást kezdeményezni már csak a fizetős felhasználók tudnak. Ez egy újabb, igen egyértelmű jele annak, hogy a cég igyekszik a lehető legtöbb felhasználót átcsábítani a fizetős oldalra.

Tegyük hozzá azt is, hogy nem csak a levegőbe beszélt Musk, amikor azt mondta, hogy fizetőssé teszi az egész platformot. A techguru tavaly ősszel erősítette meg, hogy Not a Bot néven új előfizetéses szolgáltatást tesztel, ami lényegében olyan funkciókat tesz lehetővé az új felhasználók számára, ami korábban ingyen volt: ilyen például a bejegyzések közzététele, a válaszadás és a lájkolás.

Visszakanyarodva a hamarosan érkező új funkcióra, a hang-és videóhívások kapcsán szabályozhatjuk majd, hogy kik számára legyünk tárcsázhatók, Musk pedig még korábban azt mondta, hogy a kezdeti időkben még nem, de a későbbiekben bekapcsolhatóvá válik a végpontok közötti titkosítás is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?