A kriptós lelkész szerint Isten mondta neki, hogy szedje meg magát a hívekből

A coloradói lelkész szerint magától Istentől kapott engedélyt arra, hogy mintegy 1,3 millió dollárt összelopkodjon kriptocsalással. 

Eli Regalado lelkész elismerte, hogy 1.3 millió dollárt tett zsebre, miután feleségével közösen egy kriptovaluta-programot indítottak. A férfi azzal védekezett, hogy Isten azt mondta neki, hogy a híveik gazdagok lesznek, ha befektetnek az üzletükbe – írja a Sky News.


A csaló lelkész és felesége az INDXcoint nevű valutát értékesítette a denveri keresztény közösségekben, azt ígérve a híveknek, hogy busásan megtérül majd a befektetésük. A páros közel 300 embert károsított meg, és mintegy 3,2 millió dollárt gyűjtöttek össze ezzel a módszerrel – ebből körülbelül 1.3 millió dollár ütötte tisztán a markukat.

A bírósági iratok szerint a keresztény Bonnie és Clyde a pénzt többek közt egy Range Roverre, luxus kézitáskákra, ékszerekre és hajóbérlésre verte el.

Regalado elmondta, hogy az Úr parancsára adta fel a munkáját még 2021-ben, és kezdett el kriptózni. A lelkész szerint akkor is az Isten utasításait követte, amikor elkezdtek értékesíteni egy olyan kriptovalutát, ami voltaképp teljesen értéktelen volt. „Még mindig hiszünk abban, hogy Isten csodát fog tenni. Isten csodát fog tenni a pénzügyi szektorban” – mondta a kriptós lelkész.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?