Megfeküdte Zuckerberg gyomrát a róla készült film

A Facebook alapítója és vezérigazgatója szerint David Fincher filmje, a Social Network – A közösségi háló alaposan kiszínezte a történetüket. 

Quentin Tarantino egyik kedvenc filmjének középpontjában a Facebook arca, Mark Zuckerberg áll, akit Jesse Eisenberg alakított a filmvásznon – olyan színészek társaságában, mint Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara és Dakota Johnson. A Facebook alapításáról, indulásáról szóló film  2010-ben került mozikba, és elképesztő sikert aratott: 224 millió dollárt hozott a konyhára, úgy hogy mindössze 40 millió dollárból készült.


Lehetett a szóban forgó film akármekkora siker, Mark Zuckerberg tetszését így sem nyerte el a David Fincher rendezte alkotás – és akkor még finoman fogalmaztunk. A techguru egy interjúja alkalmával elmondta, hogy rosszul esett neki, hogy a hollywoodi álomgyár úgy ábrázolta őt, ahogy. „Régóta nem gondoltam arra a filmre. Valahogy blokkoltam magamban ezt a dolgot” – mondta még 2014-ben a Facebook alapítója.

Zuckerberg szerint a film alkotói olyan dolgokat találtak ki, amelyeknek közük nem volt a valósághoz, valószínűleg azért, mert önmagában a Facebook alapítása nem lett volna olyan érdekes. „Szerintem a valóság az, hogy egy kód megírása, majd egy termék összerakása és a cégalapítás nem elég elbűvölő dolog ahhoz, hogy filmet csináljanak belőle, szóval el lehet képzelni, hogy fel kellett turbózniuk ezt az egész történetet” – fogalmazott Zuckerberg.

David Fincher filmjében Zuckerberg azért hozza létre a Facebookot, hogy a szakítását követően csajozni tudjon, de az üzletember szerint ez sem igaz: a film cselekményével ellentétben akkoriban már nem volt egyedülálló, jelenlegi feleségével, Priscilla Channellel randevúzgatott. Tegyük hozzá, hogy a film készítésébe senki nem volt bevonva a Facebook munkatársai közül, ezért is fordulhatott elő, hogy végül olyan elemekkel színezték ki a sztorit, amelyeknek a Facebook alapítója kevésbé örült.

Nemrégiben egyébként Fincher a Facebook-film lehetséges folytatásáról beszélt egy interjúban. Konkrétumot persze nem mondott a rendező, az viszont tény, hogy a milliárdos techguru életéből egy második, sőt egy harmadik film is bőven kitelne.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?