Letartóztatták azokat a tiniket, akik az osztálytársaikról generáltak meztelen képeket

Decemberben letartóztattak két floridai középiskolást, a vád szerint mesterséges intelligencia által generált meztelen képeket készítettek a társaikról. 

A Wired beszámolója szerint két, 13 és 14 éves fiút azzal vádolnak, hogy egy meg nem nevezett mesterséges intelligencia alkalmazással úgy módosították 12 és 13 év közötti osztálytásaik képeit, hogy azok meztelenjenek tűnjenek a fotókon. Ez lehet az első olyan eset az Egyesült Államok történetében, amikor büntetőjogi vádat emelnek mesterséges intelligencia által generált intim képek miatt. Ezt egy 2022-es floridai törvény teszi lehetővé, amely szerint bűncselekménynek minősül, ha mélyhamisított, nyíltan szexuális tartalmú képeket terjesztenek az áldozat beleegyezése nélkül.


A The Verge szerint a mesterséges intelligencia által generált aktok és a társaikról explicit képeket készítő kiskorúak egyre súlyosbodó problémát jelentenek országszerte. Jelenleg azonban nincs olyan szövetségi törvény, amely ezzel a problémakörrel foglalkozna, így az államok maguk dönthetnek a mesterséges intelligencia által generált, gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló képekkel; a nem beleegyezésen alapuló hamisított felvételekkel és a bosszúpornóval kapcsolatos esetekben.

Nagy port kavartak nemrég azok a szintén mesterséges intelligenciával generált hamis tartalmak is, amelyek Taylor Swift amerikai énekesnőt ábrázolták intim helyzetben. Az eset után több amerikai politikus is új törvényeket kezdett sürgetni az ilyen típusú tartalmak megosztása és létrehozása ellen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?